AddToAny

Morgenbladet-klubben har ikke lenger tillit til sin redaktør

Har sendt brev til styret. Dagens Næringsliv melder onsdag kveld at klubben i Morgenbladet har sendt et brev der de erklærer at de ikke lenger har tillit til Anna B. Jenssen.
- I brevet står det at vi ikke har tillit til sjefredaktøren, sier Jo. T Gaare, leder for redaksjonsklubben i Morgenbladet, til DN.

Reaksjon fra medlemmene i Norsk Journalistlag kommer etter at de ansatte i Morgenbladet tirsdag morgen fikk beskjed om at det ville bli gitt tilbud om sluttpakker i forbindelse med at avisene har behov for å spare åtte millioner kroner.

- Jeg tar henvendelsen fra klubben på alvor, og jeg synes det er leit. Fremover må jeg jobbe hver dag for å forsøke å gjenopprette tilliten, skriver Jenssen i en sms til DN.

På spørsmål om hun kommer til å trekke seg etter brevet, svarer Jenssen «nei».

Styreleder - og sjefredaktør i Dagens Næringsliv - Amund Djuve, svarer følgende da han blir spurt av sin egen avis om hvordan han ser på brevet:

- Anna Jenssen har min fulle tillit. Jeg mener at Morgenbladet under hennes ledelse har hatt en god utvikling redaksjonelt og økonomisk. Siden hun startet som redaktør i 2012 har avisen har blitt stadig bedre, og blitt et godt produkt for samfunnsengasjerte lesere. Det er styret og eieren som skal ha tillit til sjefredaktør. At klubben ikke har det er bekymringsfullt.

Klubbleder Jo T. Gaar uttalte følgende til Journalisten tirsdag:

- Vi har hatt et vanskelig år der arbeidsmiljøet har vært preget av en personkonflikt, og det har vært utfordrende å produsere avis for oss ansatte. Dette har bidratt til underskuddet, men det er ledelsens ansvar når det skapes dårlige arbeidsforhold.

Image-text:

Jo T. Gaare, klubbleder i Morgenbladet, har ikke lenger tillit til avisens redaktør. Foto: Kristine Lindebø

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Må si at Russland ikke sto bak hacking. Donald Trump lovet å benåde Julian Assange dersom han offentlig sa at Russland ikke sto bak hackingen av Demokratenes epostserver i 2016, ifølge The Guardian.
Journalisten 19.02.2020
Ett år siden dansevideoen. I et stort intervju i Fagbladet, tar Sofie Bakkemyr et oppgjør med egen fagforening og det hun mener var manglende støtte derfra da oppstyret rundt dansevideoen med Trond Giske var på det sterkeste.
Journalisten 19.02.2020
Grove anklager uten belegg fra Hanna Relling Berg. Leder i Norsk Redaktørforening, Hanna Relling Berg, sprer i et intervju med Klassekampen onsdag usannheter om Resett. Samme Berg har nylig avslått Resetts søknad om medlemskap.
Journalisten 19.02.2020
Har gjort ham til USAs 8. rikeste mann. Michael Bloomberg, som prøver å bli Demokratenes presidentkandidat, lover å selge unna sitt finansdata- og medieselskapet Bloomberg LP hvis han blir president.
Journalisten 19.02.2020
- NRK har gjort meg til syndebukk. Kvinnen som gjorde tilsyn for Mattilsynet på en minkfarm i Sandes i 2018, har klaget NRK og Nationen inn for PFU.
Journalisten 19.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt