AddToAny

Miljødebatt.no etter et halvt år: - Savner flere innlegg som går på tvers av den vanlige meningstrømmen

Ønsker ikke å involvere Facebook mer enn nødvendig. I januar 2022 lanserte Transit Media og dagsavisen Naturpress Miljødebatt.no - en debattplattform for det som omhandler natur, miljø og klima.
Et halvår etter lanseringen kan ansvarlig redaktør i Naturpress og Miljødebatt.no, Kjetil Aasmundsson, meddele at debattsiden har fått omtrent som forventet interesse fra lesere.

I startfasen hentet debattredaksjonen innleggene sine fra poster på blogger, sosiale medier og fra organisasjoner. I det siste har mange av innleggene kommet inn av seg selv, sier han.

- Nå får vi flere innlegg som blir sendt direkte til oss. Det er en positiv utvikling, da det er målet vårt. Men vi håper etter hvert å få inn flere meningsbrytere og en større debatt, sier Aasmundsson til Journalisten.

Organisk utvikling

Miljødebatt.no styres av Aasmundsson selv, samt debattredaktør Even Dessau. De har bevisst valgt å vente litt med å promotere debattsiden i særlig grad gjennom sosiale medier, sier Aasmundsson.

- Vi har prøvd å se om vi kan komme frem på en organisk måte. Facebook-algoritmen er sjelden en god venn uansett, men vi skal nok bruke sosiale medier mer aktivt fra høsten av, uttaler han.

Tidligere har de vært mer aktive, som da Naturpress ble lansert. Da jobbet de målrettet for å få følgere og høy trafikk. Med Miljødebatt ønsket de å prøve ut en litt annen strategi og være mindre frempå, forklarer Aasmundsson.

- Det vi ser er at det er bra trafikk på sakene uten at Facebook har vært så involvert. Vi tolker det dithen at folk deler saker og at Google fanger det opp.

På Miljødebatt.no ligger alt tilgjengelig, men fra menyen og et banner peker det inn til Naturpress som i de fleste tilfeller inneholder pluss-saker. På den måten øker muligheten til å få økt betalt trafikk gjennom den åpne debattsiden.

- Vi har sett at debattaviser har hatt bra trafikk og bra plassering i medielandskapet. Da vi så at det ikke fantes en egen og distinkt utformet debattplattform for klima og miljø, fikk vi et ønske om å få til noe tilsvarende for miljøsektoren, sier han.

Flest eldre lesere

En utfordring har vært å engasjere unge lesere, uttaler Aasmundsson.

- De unge er mindre på tradisjonelle medier og mest på sosiale medier. De fleste leserne våre er nokså godt voksne folk, så her har vi en kode å knekke.

Miljødebatt har ikke strenge temabegrensninger for det som publiseres, så lenge det handler om klima, naturvern, fauna og andre miljørelaterte saker.

Artiklene pleier å ligge på fra to hundre til fire hundre klikk, men kan være høyere, særlig når det er saker som omhandler ulv og vindmøller, forteller redaktøren.

- Men som sagt - vi savner flere innlegg som går på tvers av den vanlige meningstrømmen. Mer meningsbryting, rett og slett. Og kommentarer - det skulle vi gjerne hatt mer av.

Image-text:

Kjetil Aasmundsen er redaktør i Naturpress og Miljødebatt.no

Foto: Privat

Les mer

Flere saker fra Journalisten

En gruppe journalister, blant dem en fra Norge, ble anholdt i Afghanistan da de dekket en kvinnedemonstrasjon, melder NRK.
Journalisten 14.08.2022
Angrepet på forfatteren Salman Rushdie hylles av flere iranske aviser med tilknytning til regimet i landet.
Journalisten 14.08.2022
Erling Braut Haalands rolle som ambassadør for Viaplay får presseveteran Trygve Aas Olsen til å reagere. Viaplay mener det går helt fint.
Journalisten 12.08.2022
Mangemillionær fra Sunnmøre har kjøpt ut Helge Lurås. Siden midten av juni har det vært flere endringer på eiersiden i Resett.
Journalisten 12.08.2022
Redaktør mener pressen må ønske kritiske blikk på Baneheia-dekningen velkommen.
Journalisten 12.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt