AddToAny

Michelin possible

Michelin possible
Trondheim er blitt en matby av internasjonalt format. Det skal egentlig ikke være mulig i en tynt befolket by langt mot nord, fjernt fra søreuropeiske matfat og temperert klima.
Suksessen skyldes et unikt miljø av dyktige kokker, hardt arbeid, og en lang historie om breer, vulkaner og fjellkjeder.

This is not mission difficult, it is Michelin possible

Omgjort sitat fra filmen Mission impossible 2

Geologi og Michelinstjerner: Rågode trønderske råvarer ruler

Du har kanskje fått med deg at Trøndelags restauranter og bønder er i vinden. Den 17. februar ble det offentliggjort hvilke nordiske restauranter som fikk plass og stjerner i årets utgave av den legendariske Michelin-guiden. Trondheim var stolt vertskap for arrangementet og byen fikk sin tredje stjernerestaurant på kort tid. En viktig årsak til Trondheims status som matby er tilgang på kortreiste råvarer av god kvalitet. Er du bosatt i Trøndelag, bor du midt i et bugnende matfat med fortryllende smaker, på en seng av et stort naturmangfold som du har alle muligheter til å vasse rundt i. I bunn og grunn stammer disse smakene fra modifisert gjennom flere ledd med foredling.

Hva forbinder du med naturmangfold? De fleste tenker nok på planter og dyr. Vi geologer liker imidlertid å framsnakke selve grunnsteinen i naturmangfoldet -. Det handler om hvordan variasjoner i bergarter, mineraler, fossiler, landformer og jordtyper kan utgjøre store forskjeller for deg.

I Trondheim og Trøndelag har skapt et naturgrunnlag som er ett av de viktigste naturlige konkurransefortrinnene for regionens matfat og matkultur. Den geologiske historien er den viktigste årsaken til at natu

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Kjente og kjære hageplanter kan skape trøbbel på sikt. Mange tenker nok på lupinen når de hører ordet fremmedart. Lupinene kom til Norge som en vakker ...
forskning.no 28.09.2023
Amerikanske forskere har kartlagt på hvilke tidspunkt eiere til omplasserte hunder kan forvente at adferdsproblemene går over, og når de kan forventes ...
forskning.no 28.09.2023
- Bare det å si at ME ikke kan helbredes, gjør at pasientene blir usikre, stresset eller redde, og de mister naturlig nok håpet. Dette gir dårligere ...
forskning.no 28.09.2023
Havets dyp er like ubegripelig som universet. Det beviser nok en gang vinneren av Oceanopgraphic Magazines Ocean Photographer of the Year 2023. Se ...
forskning.no 28.09.2023
Etter mange års arbeid mener en forskergruppe å vise hvordan antimaterie påvirkes av tyngdekraften.
forskning.no 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt