Baker og Konditor
09.06.2017
Baker- og konditorbransjen benytter seg i liten grad av verdifulle merkeordninger som Spesialitet og Nyt Norge.
Matmerk er en uavhengig stiftelse som ble opprettet av Landbruksog matdepartementet i 2007 for å styrke omdømmet til norske matprodukter hos norske forbrukere. Som navnet tilsier, handler Matmerks arbeid om merking av mat. Matmerk har ansvaret for en rekke merkeordninger og sertifiseringer, deriblant Nyt Norge og Spesialitet.
Kun fire brød
Nyt Norge er Norges offisielle opprinnelsesmerke for mat. Det garanterer at maten kommer fra norske gårder som følger norske regler, samt at maten er foredlet, pakket og distribuert i Norge.
Hele 91 prosent av norske forbrukere er kjent med Nyt Norge-merket, viser en ny undersøkelse som Compete utførte for Matmerk i mars i år. I den samme undersøkelsen sa 62 prosent at de alltid velger norske matvarer når det er mulig.
- Ifølge siste opptelling er det nå 3250 matvarer som har Nyt Norge-merket, sier Greta Hardal, som er fagsjef for Nyt Norge.
Kjøtt er den største kategorien, mens frukt og grønt er nest størst. De fleste baker- og konditorvarer havner under kategorien korn, som er en av de minste i Nyt Norge-systemet.
- Per i
Gå til medietKun fire brød
Nyt Norge er Norges offisielle opprinnelsesmerke for mat. Det garanterer at maten kommer fra norske gårder som følger norske regler, samt at maten er foredlet, pakket og distribuert i Norge.
Hele 91 prosent av norske forbrukere er kjent med Nyt Norge-merket, viser en ny undersøkelse som Compete utførte for Matmerk i mars i år. I den samme undersøkelsen sa 62 prosent at de alltid velger norske matvarer når det er mulig.
- Ifølge siste opptelling er det nå 3250 matvarer som har Nyt Norge-merket, sier Greta Hardal, som er fagsjef for Nyt Norge.
Kjøtt er den største kategorien, mens frukt og grønt er nest størst. De fleste baker- og konditorvarer havner under kategorien korn, som er en av de minste i Nyt Norge-systemet.
- Per i