Fagbladet
20.02.2024
Nå kurses de i ernæringsarbeid, og til høsten starter en egen fagskoleutdanning for matverter.
K ommunene må skjønne betydningen av å ha matverter, mener Erlend Eliassen, leder av Faggruppe for ernæringsfag, konsulent og prosjektleder i Fagforbundet.
Det er formiddag på Oslo universitetssykehus Ullevål i Oslo, og i et undervisningslokale er Eliassen kursholder for til sammen 40 matverter.
Fagforbundet er primus motor for årets to store løft for denne yrkesgruppa: dette kurset - og en splitter ny fagskoleutdanning.
Kort fortalt sørger matverter til daglig for at pasienter får servert mat på ulike sykehusavdelinger, mat med god nok ernæring, og som gir en som er syk lyst til å spise.
FØRSTE GANG
Det er første gang Fag
Gå til medietDet er formiddag på Oslo universitetssykehus Ullevål i Oslo, og i et undervisningslokale er Eliassen kursholder for til sammen 40 matverter.
Fagforbundet er primus motor for årets to store løft for denne yrkesgruppa: dette kurset - og en splitter ny fagskoleutdanning.
Kort fortalt sørger matverter til daglig for at pasienter får servert mat på ulike sykehusavdelinger, mat med god nok ernæring, og som gir en som er syk lyst til å spise.
FØRSTE GANG
Det er første gang Fag