AddToAny

Mekleren satser på NRK-løsning ved midnatt

Mekleren satser på NRK-løsning ved midnatt
- Jeg er optimistisk, slo hun fast ved 21-tiden. Bjørn Åge Mossin kl. 21:30 Oppdatert: 11. mai 2016 kl.
22:48

NRK/arbeidsgiverforeningen Spekter og NRKs Journalistlag/Norsk Journalistlag har meklet siden klokka 10 onsdag, med frist ved midnatt. Bakgrunnen for at det ble brudd i forhandlingene i slutten av april kan du lese her:

Krever 13.500 kr, fridag og betalt for jobbing på sosiale medier

Dersom partene ikke blir enige vil rundt 2.400 NRK-medarbeidere være i streik. Det inkluderer 1.710 medlemmer av NRKs Journalistlag og 685 NRK-ansatte som er organisert i Norsk Tjenestemannslag og Musikernes fellesorganisasjon, begge tilsuttet LO Stat. Konsekvensene vil blant annet være at alle nyhetssendinger og direktesendinger stanser opp. Det samme gjelder innholdsproduksjonen på nrk.no.

Optimistisk mekler

Rett før klokka 21 kom mekler Anne Cathrine Frøstrup ut til NRK, NTB og Journalisten, som var til stede for å dekke meklingen. I Dagsrevyen 21 slo hun fast at det var grunn til optimisme.

-Vi er enige om noe og så er det ting vi er uenige om. Det er både penger og prinsipper, og erfaringsmessig er det vanskeligere å bli enig om prinsipper enn det er om penger. Men også penger er utfordrende i år. Jeg er alltid optimist og har stor tro på at vi skal komme til enighet.

Til Journalisten sa Frøstrup, før hun gikk tilbake til meklingspartene.

- Jeg tar sikte på en avklaring ved midnatt.

Mekleren skal etter planen stille opp på nytt i Kveldsnytt klokka 23.00.

NJs landsstyre er samlet i Oslo og skal formelt godkjenne en eventuell streik, og implisitt åpne for bruk av organisasjonens konfliktfond. Fondet hadde en verdi på 79,4 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

Meklingsvaker

NRKJ-medlemmer er samlet på meklingsvaker flere steder i landet onsdag kveld, for å følge innspurten hos Riksmekleren. I Oslo startet meklingsvaken klokka 20 på Internasjonalen ved Youngstorget, et historisk arnested for faglige aktiviteter. Der står musikk ved Daniel Kvammen og mat på programmet, med Ramona Kåss Furuset som konferansier.

Hege Fagerheim er streikegeneral for NRKJ og holdt appell på meklingsvaken i Oslo onsdag kveld. Foto: Bjørn Åge Mossin

Også på Krambua i Trondheim og på Hålogaland teater i Tromsø og i Bergen arrangerer NRKJ vake, der spente NRK-medarbediere venter på signaler fra den pågående meklingen.

2. nestleder og streikeleder for NRKJ, Hege Fagerheim, sa dette til Journalisten rett før hun gikk på scenen for å holde en appell på meklingsvaken i Oslo:

- Vi satser alt på å finne en god løsning for alle i NRK. Men dersom det skulle ende med konflikt, så har NRKJ en organisasjon som er utrolig godt rustet. Vi føler en sterk støtte i medlemsmassen, selv om det alltid vil være noen som ikke er helt forberedt på å havne i streik.

Optimist: Mekler Anne Cathrine Frøstrup. Foto: Bjørn Åge Mossin

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Vender hjem. NRK-korrespondentene Kristin Solberg og Philip Lote vender tilbake til Norge etter flere år utenlands. De to har vært stasjonert i henholdsvis Beirut/Midtøsten og Brussel siden 2016, skriver Medier24.
Journalisten 21.02.2020
Åpner for momsfritak for digital fagpresse. Finansdepartementet har sendt et nytt forslag om utvidelse av momsfritaket for aviser ut på høring, melder departementet selv i en pressemelding.
Journalisten 21.02.2020
Plukket fra 47 nominasjoner. En samlet musikkbransje skal for første gang dele ut pris for «Årets musikkjournalistikk».
Journalisten 21.02.2020
Ønsker å nå norske medier med norske talspersoner. En gjennomgang av Leger Uten Grensers informasjonsmateriell siden i sommer, viser at ulike personer er sitert så å si ordrett likt i minst fire nettsaker.
Journalisten 21.02.2020
Kan føre til store begrensninger for pressen. Norsk Redaktørforening gir Human Rights Service (HRS) full støtte i klagen på et forelegg de fikk for å publisere et bilde. Frp krever svar fra justisministeren.
Journalisten 20.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt