BUSKAP
24.05.2024
økt produktivitet er nå den viktigste driveren bak en global matproduksjon som stadig er i vekst på et areal som ikke har blitt særlig utvidet de siste 60 årene.
R,ppaTten World Agricultural I 'rod action , Resource Lise, and Producinvity, 1961202.0, fra landbruksdeparlerneritet I USA. gir et interessant faktagrunnlag om utviklingen i verdens matvareproduksjon_ Matvareproduksjonen har okt mer enn folket.a11et I lepet av de siste seks karene har produksjonen i landbruket okt med en faktor pa 4.2, mens den globale befolkningen har økt med faktor pai 2,6. Pr. menneske har rnarproduksionen okt med 5-3 prosent fra 1001-2020-
Veksten gjennom økt produktivitet
Mens vokstan i jordbruksproduksjonen tidligere kom gjen norn okt ressursbruk er det ne okt produktivitet som er viktigste faktoren. Jeirdbitiksarealet i verden har i perioden eld nwd bare 6 proeerrt og u tgjør na 32 present av landa-Fealet. Den totale arbeidsstyrken i [ordbruke1nadde sin lopp i 2003. og etter der har nesten 200 millioner fo
Gå til medietVeksten gjennom økt produktivitet
Mens vokstan i jordbruksproduksjonen tidligere kom gjen norn okt ressursbruk er det ne okt produktivitet som er viktigste faktoren. Jeirdbitiksarealet i verden har i perioden eld nwd bare 6 proeerrt og u tgjør na 32 present av landa-Fealet. Den totale arbeidsstyrken i [ordbruke1nadde sin lopp i 2003. og etter der har nesten 200 millioner fo