Kjøkkenskriveren
09.04.2019
Rent vann er noe nordmenn tar for gitt, men hele åtte av FNs 17 bærekraftmål er direkte eller indirekte knyttet til vann. Derfor må vi ha et bevisst forhold til vannforbruket. Går unødvendig vann til spille når storkjøkkenet skal rengjøres?
- Mitt inntrykk er at mange bruker mye tid på å spyle med varmtvann og stoler på at kjemien brytes ned og ikke gjør skade når den havner i sluket og videre ut i havet, sier Siv Elin Ulfsnes, som er rådgiver i Lilleborg.
Hun var nylig innleder på et hygieneseminar i regi av Teknologisk Matforum og snakket om «Renholdsledelse med bærekraft som bakteppe». Der var forbruk av vann et tema. Rent kjøkken og rent utstyr er et viktig bidrag for å sikre trygg mat, men kan det tenkes at rengjøringsjobben kan utføres både mer effektivt og mer miljøvennlig? Ulsfnes har jobbet mest innen næringsmiddelindustrien, men tankegangen kan enkelt overføres til storkjøkkendrift.
- For små kjøkken som bruker bøtte og vann, er det enkleste tipset å velge Svanemerket kjemi som sparer natur, utstyr og personell. Jeg har selv jobbet på sykehus og mange storkjøkken kan i dag ses på som næringsmiddelindustri i miniatyr. Der er utfordringene mer sammensatte for å lykkes hver gang, sier hun.
Lillebo
Gå til medietHun var nylig innleder på et hygieneseminar i regi av Teknologisk Matforum og snakket om «Renholdsledelse med bærekraft som bakteppe». Der var forbruk av vann et tema. Rent kjøkken og rent utstyr er et viktig bidrag for å sikre trygg mat, men kan det tenkes at rengjøringsjobben kan utføres både mer effektivt og mer miljøvennlig? Ulsfnes har jobbet mest innen næringsmiddelindustrien, men tankegangen kan enkelt overføres til storkjøkkendrift.
- For små kjøkken som bruker bøtte og vann, er det enkleste tipset å velge Svanemerket kjemi som sparer natur, utstyr og personell. Jeg har selv jobbet på sykehus og mange storkjøkken kan i dag ses på som næringsmiddelindustri i miniatyr. Der er utfordringene mer sammensatte for å lykkes hver gang, sier hun.
Lillebo