AddToAny

Malta ligger i Europa, og er absolutt ikke det dårligste du kan finne -

Malta ligger i Europa, og er absolutt ikke det dårligste du kan finne -
Påstander som dette er jeg mektig lei. Jeg har selv vært utplassert på sykehjem i Malta. Praksisen der varte i 3 måneder. Malta ligger i Europa, og er absolutt ikke det dårligste du kan finne - langt i fra. Men likevel er det ikke sammenlignbart med Norge.

Vi var fire personell på jobb som skulle dusje 98 pasienter hver eneste morgen mellom 07.00-09.30. Etter dusjingen var unnagjort, stuet de pasientene for seg selv i en liten gang. De ble aldri tilbudt drikke, ikke en gang når de fikk medisiner, og de fikk ikke noe mat utenom de faste tidene, selv om de etterspurte dette.

Ingen sosialisering. Det var ett fast bleieskift om dagen og det foregikk klokka halv tre. Ikke før - ikke senere. Pasientene hadde ingen til å følge dem ut i frisk luft. De hadde ikke noe annet enn hverandre, og det var ikke mye det heller. Alle hadde sine problemer som de trengte å snakke ut om, noe jeg hjalp dem med å gjøre i løpet av mitt opphold.

Jeg har aldri i mitt liv møtt så mange deprimerte som er
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Landmo omsorg- og rehabiliteringssenter kartlegger nytten av å bruke servicevert. De baserer seg på Lean-metodikk, som er en tenkemåte for å forbedre tjenestekvaliteten.
Helsefagarbeideren 22.11.2021
Boken er skrevet av Janne Bromseth og gir nyttig kunnskap til hvordan ansatte i eldreomsorgen kan møte mennesker på en ikke-diskriminerende og inkluderende måte.
Helsefagarbeideren 22.11.2021
Helsefagarbeideren 22.11.2021
Resultater viser at stengte dagsenter og reduksjon i hjemmetjenesten førte til at personer med demens mistet i gjennomsnitt 20,5 timer offentlig omsorg per måned.
Helsefagarbeideren 22.11.2021
For arbeidsplasser som ønsker å sette fokus på kjønns- og seksualitetsmangfold, finnes både åpent tilgjengelige nettressurser og kurs, gjennom Foreningen Fri. Kurs, workshops og foredrag
Helsefagarbeideren 22.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt