Baker og Konditor
09.03.2018
I det nyoppstartede surdeigsbakeriet "Sour to the people", selges brød med en nøye gjennomtenkt smak. I fire år jobbet baker Neil Allsopp med å finne riktige råvarer og prosess, før han turde å selge sine produkter til kundene.
ALLSOPP er veldig opptatt av at brødene han lager skal smake mye og godt. Fokuset i produksjonen sikter seg inn på at brødene skal smake av det melet de er laget på. Er det brød på svedjerug, så skal det smake svedjerug.
- Det skal være sånn at med bind foran øynene så skal jeg smake hvilket mel som er dominant i brødet. Jeg bruker gamle kornsorter fordi de har en bedre og mer utpreget smak enn for eksempel moderne sorter. Jeg bruker ingen tilsetninger, kun mel, vann og salt og med riktig prosess blir smaken veldig god og helt særegen, forteller Neil Allsopp.
Urkorn ga aha-opplevelse
Briten Neil Allsop har vært hjemmebaker i mange år og gått svanger med planene om eget bakeri på hjemplassen Hønefoss. I begynnelsen av 2018 ble planene realisert, og mikrobakeriet "Sour to the people" åpnet. Her baker han surdeigsbrød på lokaldyrket urkorn.
- Jeg har bakt brød med surdeig i mange år og alltid brukt vanlig, kommersielt mel. Jeg syntes
Gå til mediet- Det skal være sånn at med bind foran øynene så skal jeg smake hvilket mel som er dominant i brødet. Jeg bruker gamle kornsorter fordi de har en bedre og mer utpreget smak enn for eksempel moderne sorter. Jeg bruker ingen tilsetninger, kun mel, vann og salt og med riktig prosess blir smaken veldig god og helt særegen, forteller Neil Allsopp.
Urkorn ga aha-opplevelse
Briten Neil Allsop har vært hjemmebaker i mange år og gått svanger med planene om eget bakeri på hjemplassen Hønefoss. I begynnelsen av 2018 ble planene realisert, og mikrobakeriet "Sour to the people" åpnet. Her baker han surdeigsbrød på lokaldyrket urkorn.
- Jeg har bakt brød med surdeig i mange år og alltid brukt vanlig, kommersielt mel. Jeg syntes