AddToAny

- Må smake melet

- Må smake melet
I det nyoppstartede surdeigsbakeriet "Sour to the people", selges brød med en nøye gjennomtenkt smak. I fire år jobbet baker Neil Allsopp med å finne riktige råvarer og prosess, før han turde å selge sine produkter til kundene.
ALLSOPP er veldig opptatt av at brødene han lager skal smake mye og godt. Fokuset i produksjonen sikter seg inn på at brødene skal smake av det melet de er laget på. Er det brød på svedjerug, så skal det smake svedjerug.
- Det skal være sånn at med bind foran øynene så skal jeg smake hvilket mel som er dominant i brødet. Jeg bruker gamle kornsorter fordi de har en bedre og mer utpreget smak enn for eksempel moderne sorter. Jeg bruker ingen tilsetninger, kun mel, vann og salt og med riktig prosess blir smaken veldig god og helt særegen, forteller Neil Allsopp.
Urkorn ga aha-opplevelse
Briten Neil Allsop har vært hjemmebaker i mange år og gått svanger med planene om eget bakeri på hjemplassen Hønefoss. I begynnelsen av 2018 ble planene realisert, og mikrobakeriet "Sour to the people" åpnet. Her baker han surdeigsbrød på lokaldyrket urkorn.
- Jeg har bakt brød med surdeig i mange år og alltid brukt vanlig, kommersielt mel. Jeg syntes
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt