SKOG
16.02.2017
Ved slakting av elg, rein og hjort blir det alltid igjen mye kjøtt som ikke er egnet til annet enn oppmaling. Selv om mange småbiter kan brukes til grytekjøtt, vil nesten halve kjøttvekta gå til kverning.
Imange husholdninger er det kreative og flinke "kokker" som vet å bruke malt kjøtt i et variert utvalg av retter. Hos andre kan det være pakkene med oppmalt kjøtt som blir liggende igjen på bunnen av fryseren fordi det i lengden ikke var så spennende med karbonader etter bestemors oppskrift.
Jeg synes malt kjøtt er et veldig anvendelig matråstoff, og har gjennom årene boltret meg mye ved kjøkkenbenken med utvikling av stadig nye retter. Kjøttet har den samme karakteristiske smaken som de store biff- og steikstykkene, og bitene som var godt renskåret før kverning, framstår etter frysing både delikat og fristende.
En rett som serveres noen ganger i året her i huset er "elg med potetl
Gå til medietJeg synes malt kjøtt er et veldig anvendelig matråstoff, og har gjennom årene boltret meg mye ved kjøkkenbenken med utvikling av stadig nye retter. Kjøttet har den samme karakteristiske smaken som de store biff- og steikstykkene, og bitene som var godt renskåret før kverning, framstår etter frysing både delikat og fristende.
En rett som serveres noen ganger i året her i huset er "elg med potetl