AddToAny

Lavere lesertall for VG: - Ned fra rekordhøyt nivå

Hadde en vanvittig start på året i fjor, sier Gard Steiro.
De digitale lesertallene for første kvartal 2022 ble offentliggjort mandag, og viser blant annet et fall i VGs lesertall sammenlignet med første kvartal i fjor.

I første kvartal i år hadde VG i gjennomsnitt 2.073.894 daglige lesere, mens tallene for samme periode i fjor lå på 2.163.710. Det er et fall på rundt 4 prosent, selv om VG ikke er i nærheten av å miste topplasseringen på leserlista.

Ifølge ansvarlig redaktør Gard Steiro er årsaken til fallet at lesertallene i starten av 2021 var rekordhøye.

- Det går ned fra et rekordhøyt nivå. I januar i fjor hadde vi en helt vanvittig start på året. Vi hadde både pandemi og Gjerdrum-katastrofen samtidig. Det var en trafikkmåned som var helt ekstrem. Første kvartal i år har egentlig vært et godt kvartal, sier Steiro til Journalisten.

Har ikke mistet posisjon

Krigen i Ukraina har gjort at VG har hatt mye trafikk i februar og mars i år, men ifølge Steiro ser det ut til å være en liten utflating i leselysten blant VGs lesere.

- Veldig mange leser mye om Ukraina, men vi ser at en del ikke følger det like tett lenger. Men vi skal fortsatt dekke krigen godt.

Slik Steiro ser det, er fallet fra første kvartal i fjor til første kvartal i år et resultat av naturlige svingninger og en ekstrem januar måned i 2021.

- Vi har ikke mistet noen posisjon, og det er ganske normalt at store, dramatiske nyhetshendelser gir VG litt høyere trafikk.

Dagbladet-jubel

Sammenlignet med samme periode i fjor er Dagbladet vinneren, som omtalt hos Journalisten tidligere mandag.

I løpet av det siste året har Dagbladet fått 96.390 flere daglige digitale lesere. Den gjennomsnittlige daglige dekningen hos Dagbladet økte med 7,7 prosent sammenlignet med fjoråret, til 1.341.000 daglige digitale lesere.

Prosentmessig er det et annet Aller-selskap som har størst grunn til jubel: Se og Hør har 34 prosent økning i digitale lesere fra første kvartal 2021 til første kvartal i år, som omtalt av Kampanje mandag.

Image-text:

Gard Steiro sier lesertallene for første kvartal i fjor var ekstreme, og at tallene i 2022 har vært gode.

Foto: Anna Stjern

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Angrepet samme dag som VG og andre. NRK bekrefter at de også har blitt utsatt for dataangrep onsdag. Det melder TV 2, som skriver at angrepet var et såkalt DDOS-angrep som varte i rundt 5 minutter.
Journalisten 29.06.2022
Eg kjøper ikkje den nye politiseringa enkelte har forsøkt å skape rundt Pride, skriv VG-journalist Espen Moe Breivik.
Journalisten 29.06.2022
Går fra Sporten til Dokumentar- og samfunnsavdelingen. Egil Sundvor blir ny redaktør for Dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK, etter seks år som sportsredaktør, melder NRK i en pressemelding.
Journalisten 29.06.2022
Kom samtidig som andre norske nettsider ble angrepet. Oppdatering: VG bekrefter overfor Journalisten at de er utsatt for såkalt tjenestenekt-angrep, og har etter hvert kontroll på situasjonen.
Journalisten 29.06.2022
Arbeidstilsynet og BankID sine nettsider er nede onsdag formiddag.
Journalisten 29.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt