Baker og Konditor
17.02.2017
Norge skal kutte utslipp av klimagasser og da bør vi satse på et jordbruk som er mest mulig klimaeffektivt. Dette betyr at vi i fremtiden bør dyrke og spise mer korn og grove grønnsaker, tror direktøren i Norske Felleskjøp.
I dag benytter vi om lag en tredjedel av tilgjengelig areal til kornproduksjon og resten dyrkes det gress til dyrefôr. Mellom tre og fire millioner dekar kan benyttes til kornproduksjon, men vi bruker bare 2,8 millioner, samtidig som det importeres en god del korn.
- Vi bør utnytte tilgjengelig areal til å produsere mer grønnsaker og korn i størst mulig grad. Etter min vurdering så må vi spise mer av det som er mest klimaeffektive matvarer og det er grove grønnsaker som gulrot, kålrot, potet og ikke minst korn, sier Lars Fredrik Stuve, administrerende direktør i Norske
Gå til mediet- Vi bør utnytte tilgjengelig areal til å produsere mer grønnsaker og korn i størst mulig grad. Etter min vurdering så må vi spise mer av det som er mest klimaeffektive matvarer og det er grove grønnsaker som gulrot, kålrot, potet og ikke minst korn, sier Lars Fredrik Stuve, administrerende direktør i Norske