AddToAny

Læringskultur i kulturskolen

Utvikling av profesjonsfelleskap og bruk av vurdering for læring er selvsagt også viktig for kulturskolen, sier rektor Julianne Hauge.
Å være rektor for en kulturskole er en kompleks oppgave. Riktignok kan du være den eneste som har full stilling ... Den typiske kulturskolelæreren må arbeide på tre arbeidsplasser for å få fylt sin stilling. De må flytte seg fra sted til sted og er presset på tid. Det er vanskelig for rektor å møte sitt personale hver dag. Hvordan skal en få til å utvikle et profesjonelt læringsfellesskap?
Vi dro til Ulstein for å møte rektor Julianne Hauge på Ulstein kulturskole. Skolen har 400 elever fordelt på 505 elevplasser innen dans-, musikk- og visuelle fag. Det er 19 ansatte - i deltidsstillinger.
Hauge startet for fullt i stillingen i februar i år, men har vært innom en gang i uka siden november - da den forrige rektoren gikk av. Hun er opptatt av å se på kulturskolen som et skoleslag som må følge med i tida, og hun er opptatt av utviklingsarbeid.
Hvordan starter man da som ny rektor, yngst av alle og med et personale som har hatt mer tradisjon for å tilrettelegge det praktiske rundt arrangementer på sine møter, enn
Gå til mediet

Flere saker fra Skolelederen

Skolelederen 21.08.2019
Regjeringen vil styrke praktiske og estetiske fag og arbeidsformer i barnehagen, i skolen og i lærerutdanningen.
Skolelederen 21.08.2019
Hvis du må velge å trekke fram én ting dere lykkes med på din skole, hva ville det være?
Skolelederen 21.08.2019
Hva er en «riktig» fordeling av den økonomiske ramma mellom skolene i en kommune? Og - hva når ramma er for liten og lærernormen skal oppfylles?
Skolelederen 21.08.2019
Skolelederen 21.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt