AddToAny

KRONGLETE VEI MOT ENKLERE KJØKKENDRIFT

Tre kjøkken i Kirkens Bymisjon har nylig innført modulen Aivo Flerkjøkken. Den to år lange prosessen mot felles elektronisk oppskrifts- og etikettsystem har hatt sine utfordringer. Sigrid Helen Lucassen, assisterende kjøkkensjef ved Sofienbergsenteret produksjonskjøkken, har gode tips til andre kjøkken som står foran en lignende prosess.
Manuelt. Tungvint. En blanding av ordrebekreftelser, pakksedler og fakturaer lagret litt tilfeldig på ulike steder, enten fysisk eller elektronisk. Slik beskriver Sigrid Helen Lucassen kontoret på Sofienbergsenteret produksjonskjøkken - for to år siden. Da hun ble ansatt som assisterende kjøkkensjef i 2015 hadde de ansatte på kjøkkenet startet arbeidet med å lage en fysisk perm med samtlige oppskrifter med bilde og beskrivelse av ingredienser og allergener. Tanken var at denne skulle sendes til kunder og brukes på avdelingene.
- Denne var ferdig høsten 2015 og det var omtrent ett år for sent i forhold til å innføre de nye nasjonale kravene til allergenmerking- og ingrediensfortegnelse, sier Sigrid Helen Lucassen. Allerede da var det snakk om å innføre et elektronisk kostdatasystem fordi det var vanskelig og tungvint å allergenmerke, innholdsdeklarere og næringsberegne oppskriftene uten et passende verktøy. Samtidig fikk kjøkkenet stadig henvendelser fra kunder som etterlyste bedre informasjon om innholds- og næringsberegning av maten de produserte. Dermed var veien kort til å kontakte Mashie Norge, som inntil nylig het Aivo Norge.

BLANKE ARK
Sofienberghjemmet produksjonskjøkken har åtte ansatte og lager hver dag 600 porsjoner to-retters middag. 100 porsjoner er spesialkost. I tillegg til Kirkens Bymisjon leverer de også middager til private sykehjem i Oslo kommune. Ammerudhjemmet produserer mellom 150-170 middager daglig. Vålerengen lager middag og lunsj til 120 beboere hver dag.

VANSKELIG SKVIS
Kirkens Bymisjon hentet inn en ekstern konsulent som sku
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt