AddToAny

Kristine Lindebø blir reportasjeleder i VOL: - Å få jobbe med reportasje og foto på heltid er en drøm jeg har hatt lenge

Kristine Lindebø blir reportasjeleder i VOL: - Å få jobbe med reportasje og foto på heltid er en drøm jeg har hatt lenge
Slutter i Journalisten. Journalistens journalist Kristine Lindebø begynner i mars i ny jobb i Vesterålen Online (VOL) som reportasjeleder. Hun slutter derfor i Journalisten, hvor hun har jobba i tre år ved årsskiftet.
Lindebø skal stort sett lage featurereportasjer og ta bilder, men også veilede andre journalister i reportasje- og fotoarbeid. I tillegg vil hun bli en del av avisas ledergruppe.

- Jeg har lyst til å møte folk og fortelle deres historier. Å få jobbe med reportasje og foto på heltid er en drøm jeg har hatt lenge, og er grunnen til at jeg ønska å bli journalist før jeg starta på journalistutdanninga i Bodø, sier hun.

Flytter «hjem»

Lindebø er utdanna journalist fra Nord universitet (2007-2009) og fotojournalist fra Oslo Met (2011-2014). Før hun starta i Journalisten, hadde hun vært frilansjournalist- og fotograf, jobba kortere perioder i Vårt Land og Klar Tale, og som sommervikar i ulike redaksjoner.

VOL holder til på Sortland i Vesterålen, mens Lindebø kommer fra nabokommunen Lødingen, og flytter derfor nesten «hjem» etter 13 år. Hun har tidligere jobba i VOL, som sommervikar, og som morgenvakt fra frilanskontoret i Oslo.

Lindebø har også vært i VOLs lokaler som Journalisten-journalist, da hun for et par år siden laget en reportasjeserie om mediemangfoldet i Vesterålen.

- Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg får til å være med på å utvikle foto- og reportasjearbeidet i avisa, sier hun og legger til:

- Det tiltaler meg veldig å jobbe i en lokalavis som har reportasje og foto som en av sine satsingsområder.

Snakke med «vanlige folk»

Lindebø er i dag den i Journalisten som har vært ansatt i fagbladet lengst. Hun har i sin tid i i Journalisten vært spesielt opptatt av å dekke fotojournalistikk, med for eksempel spalta «Bildet».

- Akkurat nå har vi mye spennende på gang i Journalisten. Jeg skulle ønske jeg kunne være to steder samtidig, sier hun om å slutte i fagbladet.

I Journalisten-jobben har hun møtt mange inspirerende journalister og redaktører, og har lært masse, forteller hun. Lindebø gleder seg likevel til å snakke med «vanlige folk».

- Det blir fint å få kontakt med folk utafor «mediebobla» som vi lever i. Å skrive om det som opptar folk flest.

- Vil bli savnet

Journalistens redaktør Roger Aarli-Grøndalen sier det kun er én måte å unngå å miste flinke folk - å la være å ansette dem.

- Men jeg anser ikke det å ansette middelmådige journalister som en god strategi for at vi skal beholde dem i all evighet. Flinke folk får tilbud om gode jobber også andre steder. Det må vi bare leve med, sier han og legger til:

- Kristine vil bli savnet. Hun har bidratt med veldig mye disse tre årene. Hennes arbeid med å løfte dekningen av fotojournalistikken har gitt oss mye ros - og det blir ikke lett å følge opp dette engasjementet.

Han sier videre at Lindebø i hennes tid i Journalisten har vist at hun kan jobbe med store, tunge og omfattende saker over tid, uten å gi opp.

- Mest sannsynlig har vi ikke publisert de beste sakene til Kristine ennå. Så følg med utfor høsten, avslutter han.

Image-text:

- Det blir fint å få kontakt med folk utafor «mediebobla» som vi lever i, sier Kristine Lindebø om å slutte i Journalisten.

Foto: Privat

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Glenn Greenwald trekker seg fra Intercept. Journalisten Glenn Greenwald har sagt opp sin stilling ved nettstedet The Intercept, som han var med på å grunnlegge. Årsaken er strid om en artikkel om Joe Biden.
Journalisten 30.10.2020
Juryen: Tenker nytt i vinkling og valg av saker. NJ Frilans har på sitt årsmøte i dag kåret Morten Risberg til Årets frilanser.
Journalisten 30.10.2020
Kan bli årets avsløring. I dag ble det offentliggjort at regissør og journalist Henrik Evertsson er nominert til Stora Journalistpriset i Sverige, i kategorien årets avsløring.
Journalisten 30.10.2020
- En viss risiko. Forlaget Medier og Ledelse har kjøpt magasinet HRR - Hotel, Restaurant & Reiseliv, skriver selskapet i en pressemelding.
Journalisten 30.10.2020
Hvordan kan ei bok være personlig og nær - og samtidig tørr og saklig? Morten Jentoft viser hvordan det kan gjøres. Unntaket er to punkt som framstilles for spinkelt.
Journalisten 30.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt