AddToAny

Klokka har ringt for Børrebråten

Klokka har ringt for Børrebråten
Feriestedet Børrebråten ved Oslofjorden er solgt. Var det kapitalismen eller realismen som til slutt seiret over det 90 år gamle arbeiderfellesskapet?
Da vedtaket om å selge Børrebråten ble kjent tidligere i år, var det flere som reagerte med sorg og fortvilelse. En av dem er June Hellstrøm, som startet sin karriere i Televerket tilbake i 1981.
- Jeg synes det er fryktelig synd, sier hun fra hytteterrassen sin i Solbergstrandveien. Bare et par hundre meter nede i veien ligger innkjørselen til Børrebråten, stedet hun har et helt spesielt forhold til.
I fem sesonger, fra 2006 til 2010, var Hellstrøm «hytteansvarlig». I tillegg har hun bodd to sommersesonger på Børrebråten sammen med mannen sin. Hun var da også «hytteansvarlig»/utleier, men de gjorde også vaktmesteroppgaver.
- Det var fulle lister hvert eneste år, forteller hun.
- Det var veldig trivelig. Jeg var nok litt Tante Sofie, men det var greit. Folk kom i alle fall til reine hytter, sier hun.
I juni er det 90 år siden Børrebråten ble høytidelig innviet etter at Oslo Krets av NTTF (Norsk Tele Tjeneste Forbund) kjøpte den første eiendommen året før, i 1930.
Ved overdragelsen i mai i år besto Børrebråten av i alt fire bruksnummer, 15 bygg/hytter og en 340 meter strandlinje med molo.
Børrebråten var i mange år et populært ferietilbud for medlemmene og folk i flere generasjoner har feriert der. Det har en fantastisk beliggenhet og betegnes som litt av et ferieparadis.
Men standarden var enkel, vedlikeholdsbehovet ble etter hvert veldig stort, og det ble til slutt utslagsgivende for fagforeningene, som enstemmi
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Nettverk

Nettverk 15.06.2021
Evry-klubben stiller spørsmål ved nyannonserte nedskjæringer på 300 ansatte.
Nettverk 15.06.2021
Gudfaren (The Godfather) er en Oscarvinnende filmlegende og er en av de sjeldne filmene som fortsatt - 50 år etter - holder seg godt.
Nettverk 15.06.2021
"Vaksinetempoet vil avgjøre hvor raskt norsk økonomi vil hente seg inn. Finansminister Jan Tore Sanner (H)"
Nettverk 15.06.2021
Det går mot valg i år. Bakteppet for valgkampen 2021 er spesiell av mange årsaker.
Nettverk 15.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt