Baker og Konditor
17.02.2017
Det er flere gode muligheter fra maskinleverandørene for de som ønsker å minske klimaavtrykket i maskinparken.
Mange norske bakerier bruker elektrisitet som energikilde grunnet vår gode tilgang på vannkraft. I hovedtrekk er det ovner og kjøle- og fryseanlegg som benytter store energimengder og det er her det ligger store muligheter for å hente ut og gjenbruke spillenergi til blant annet oppvarming av vann.
- Vi leverer i dag slike varmegjenvinningssystemer. Da energikostnadene har vært lavere enn selve kostnaden med å investere i slike ENØK-anlegg, har det vært få bakerier som har sett verdien i slike investeringer. Personlig tror jeg det vil endres i fremtiden, sier Lloyd Kleppe som er salgssjef i Unibak.
Gå til mediet- Vi leverer i dag slike varmegjenvinningssystemer. Da energikostnadene har vært lavere enn selve kostnaden med å investere i slike ENØK-anlegg, har det vært få bakerier som har sett verdien i slike investeringer. Personlig tror jeg det vil endres i fremtiden, sier Lloyd Kleppe som er salgssjef i Unibak.