Kjøttbransjen
01.10.2020
- Mange KLF-bedrifter jobber målrettet og godt med å ta ned klimaavtrykket i egne bedrifter. Ikke minst er det viktig for bedriftenes omdømme at de leverer på forbrukernes forventninger også på dette feltet.
Det fastslår KLF-direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen (bildet). Han peker på viktigheten av at Norge når målene om redusert klimagassutslipp.
4,5 MILLIONER TONN
- I tillegg til at kjøtt- og fjørfebransjen må iverksette mange klimatiltak i egne bedrifter, må vi så godt vi kan bistå med å redusere utslippene fra produksjonen av råvarene vi trenger. Nemlig produksjonen av dyr til slakt og egg, påpeker Juul-Hansen.
I 2018 var utslippet av klimagasser i Norge på 52 millioner tonn CO2 ifølge SSB. Av dette utgjorde utslipp fra landbruket 4,5 millioner tonn, men da er for eksempel produksjon av kunstgjødsel, maskiner, bygninger og andre inn
Gå til mediet4,5 MILLIONER TONN
- I tillegg til at kjøtt- og fjørfebransjen må iverksette mange klimatiltak i egne bedrifter, må vi så godt vi kan bistå med å redusere utslippene fra produksjonen av råvarene vi trenger. Nemlig produksjonen av dyr til slakt og egg, påpeker Juul-Hansen.
I 2018 var utslippet av klimagasser i Norge på 52 millioner tonn CO2 ifølge SSB. Av dette utgjorde utslipp fra landbruket 4,5 millioner tonn, men da er for eksempel produksjon av kunstgjødsel, maskiner, bygninger og andre inn