AddToAny

Kjøttbransjen med solid støtte til norske bønder

- Med svært svak inntjening i landbruket som bakteppe og viktigheten av å gi tydelige signaler om ønsket norsk matproduksjon, er jeg både glad og lettet over at regjeringen har sett bøndenes utfordringer og behov. Det vil si å kompensere for kraftig økte kostnader, samt å gi norske bønder en nødvendig inntektsvekst.
KLF-styreleder Ståle Gausen er krystallklar i bakkant av enigheten i jordbruksoppgjøret, der norske bønder fikk et historisk kraftig inntektsløft. Han understreker sterkt at vi trenger den norske bonden, både for å skaffe mat til det norske folk, holde oppe sysselsetting og liv i bygdene, pleie kulturlandskapet og skaffe råvarer til landets mange matbedrifter.

Ved et veikryss
- For mange i landbruket var dette jordbruksoppgjøret et veikryss. Mange bønder måtte vurdere om de skulle slutte eller om storsamfunnet ville signalisere at vi setter pris på det norske jordbruket og ønsker å legge til rette for videre satsing på matproduksjon i hele Norge. At norske bønder har en anstendig økonomi og at de nå har fått et løft i forbindelse med årets jordbruksoppgjør, er viktig med tanke på kvalitetsråvarer inn til bedriftene i kjøttbransjen, fastslår styrelederen i KLF.

Holdt lovnader
- Hadde du forventet dette utfallet med til sammen 10,9 milliarder kroner til norske bønder?
- Som sagt så var jeg glad for at signalene fra regjeringen var så tydelige, og at de ville kompensere for kostnader. I tillegg gledet det meg at regjeringen holdt det de lovet i Hurdal-plattformen - det vil si tette inntektsgapet mellom landbru
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Det var ved utgangen av uke 41 i år, slaktet til sammen 68 000 færre lam sammenlignet med samme tidsrom i 2021.
Kjøttbransjen 03.11.2022
Svensk Coop-butikk lanserer kjøtthotell hvor kunden kan henge sitt kjøpte kjøtt til mørning uten ekstra kostnad.
Kjøttbransjen 03.11.2022
Med en strømintensitet på 3,4 prosent, vil Manstad Kjøtt så vidt bli omfattet av den strømstøtteordningen som regjeringen har lagt fram.
Kjøttbransjen 03.11.2022
I slutten av september var det bedømming i den svenske varianten av NM i Kjøttprodukter - Chark SM. Vår hoveddommer Tom Chr.
Kjøttbransjen 03.11.2022
I løpet av de siste 12 månedene har kjøttprisene steget med i gjennomsnitt 17, 3 prosent i butikk. Verdt å merke seg er at prisen fra henholdsvis produsent- og engrosleddet i samme periode «bare» økte med 14, 1 og 14, 8 prosent.
Kjøttbransjen 03.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt