AddToAny

Kjøttbransjen med solid støtte til norske bønder

- Med svært svak inntjening i landbruket som bakteppe og viktigheten av å gi tydelige signaler om ønsket norsk matproduksjon, er jeg både glad og lettet over at regjeringen har sett bøndenes utfordringer og behov. Det vil si å kompensere for kraftig økte kostnader, samt å gi norske bønder en nødvendig inntektsvekst.
KLF-styreleder Ståle Gausen er krystallklar i bakkant av enigheten i jordbruksoppgjøret, der norske bønder fikk et historisk kraftig inntektsløft. Han understreker sterkt at vi trenger den norske bonden, både for å skaffe mat til det norske folk, holde oppe sysselsetting og liv i bygdene, pleie kulturlandskapet og skaffe råvarer til landets mange matbedrifter.

Ved et veikryss
- For mange i landbruket var dette jordbruksoppgjøret et veikryss. Mange bønder måtte vurdere om de skulle slutte eller om storsamfunnet ville signalisere at vi setter pris på det norske jordbruket og ønsker å legge til rette for videre satsing på matproduksjon i hele Norge. At norske bønder har en anstendig økonomi og at de nå har fått et løft i forbindelse med årets jordbruksoppgjør, er viktig med tanke på kvalitetsråvarer inn til bedriftene i kjøttbransjen, fastslår styrelederen i KLF.

Holdt lovnader
- Hadde du forventet dette utfallet med til sammen 10,9 milliarder kroner til norske bønder?
- Som sagt så var jeg glad for at signalene fra regjeringen var så tydelige, og at de ville kompensere for kostnader. I tillegg gledet det meg at regjeringen holdt det de lovet i Hurdal-plattformen - det vil si tette inntektsgapet mellom landbru
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Landbruks- og matministeren vil ikke, slik Høyre har bedt om, ta initiativ til å pålegge Nortura forsyningsplikt for industriegg i lys av dagens eggoverskudd.
Kjøttbransjen 09.06.2022
- Ekte mannfolk spiser ikke grønnsaker! Denne noe spissformulerte (og humoristiske) påstanden var det Nina Sundquist i Stiftelsen Norsk Mat, som kom med. Bakgrunnen var de aller siste dataene fra Norsk Spisefakta.
Kjøttbransjen 09.06.2022
Det svenske selskapet OctoFrost viste på IFFA fram en kompakt fryser basert på impingementprinsippet, som er mindre i størrelse sammenlignet med spiralfrysere, men konkurransedyktig når det gjelder kapasitet.
Kjøttbransjen 09.06.2022
Den velrenommerte kjøttbedriten Brovold i Stange blir snart å se på TV 2 i regi av Arne Hjeltnes. I sitt nye programkonsept, «Verdt å tråkke til», besøker han og kollega Arne Brimi lokale matprodusenter.
Kjøttbransjen 09.06.2022
Mindre slitasje på ansatte på skjærelinja og ikke minst bedre utnyttelse av dyre kjøttråvarer. Det er hva skarpe kniver bidrar til.
Kjøttbransjen 09.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt