Kjøttbransjen
10.06.2021
Det har lenge vært et ønske fra bransjen om en utdanning i spekevareproduksjon og nå kommer et fagskoletilbud som er utviklet og skreddersydd i samarbeid med bransjen selv.
Å lage god spekemat er en komplisert og kostbar øvelse. Man må ha både kunnskap og innsikt i kjøttets kjemi, om tilsetnings- og hjelpestoffer og prosessen som foregår i råvarene, og kunnskap i å optimalisere produksjonsprosessene og å beherske den teknologien som benyttes i klimastyringen frem til ferdig produkt. Digitalisering og robotisering benyttes også i stadig større grad i produksjonen.
Mangler kompetanse
Fagopplæringen frem til svennebrev i kjøttfagene har ikke mulighet til å dekke hele denne kompetansen. Samtidig er det et generasjonsskifte på gang hvor bransjen risik
Gå til medietMangler kompetanse
Fagopplæringen frem til svennebrev i kjøttfagene har ikke mulighet til å dekke hele denne kompetansen. Samtidig er det et generasjonsskifte på gang hvor bransjen risik