AddToAny

Kjære president Obama

Kjære president Obama
Jeg skriver til deg som øverste leder for et av verdens mektigste land, som kjærlig og beskyttende far til to barn, og som en mann som er klar over de menneskelige prøvelsene folk som lever under vanskelige kår, må hanskes med.
Jeg befant meg i Nederland første gang du ble valgt til president. I likhet med mange millioner mennesker rundt om i verden, jublet jeg høyt for deg. Jeg trodde at du ville bli et friskt pust inn i amerikansk politikks trange korridorer. Jeg våget å håpe på at du skulle lette den smerte og urettferdighet som mange mennesker - mitt eget folk i Palestina inkludert - opplever.

Kanskje jeg håpet på for mye. I dagens Gaza, hvor jeg bor sammen med min kone og unge sønn, ser jeg stadig mer blodsutgytelse, smerte, sorg og ødeleggelse, mens ordene «Yes, we can» virvles opp med støvet, fanges av fortvilelsens vind og forsvinner.Fortvilelsen, jaN Den har vi levd med konstant de siste ti årene. Den er et resultat av Israels harde kollektive avstraffelse av de 1,9 millioner menneskene som kjemper en daglig kamp for å overleve i Gaza. Halvparten av dem er barn som er yngre enn dine egne; Sasha og Malia.

Ettersom du befinner deg så langt unna, er det kanskje vanskelig å forestille seg hva kollektiv avstraffelse kan gjøre med folk. Men siden du har studert juss og jobbet tett med u
Gå til mediet

Flere saker fra Fagbladet

Kunnskapsminister Tonje Brennas uttalelser om private barnehager indikerer at hun er mer opptatt av å score billige retoriske poeng, enn av å sette seg inn i det kvalitetsutviklingsarbeidet som har skjedd i sektoren over år.
Fagbladet 05.10.2022
At barnehager eller sunne bedrifter går med overskudd, er et tegn på god drift, mener Høyres barnehagepolitiske talsperson Kari-Anne Jønnes.
Fagbladet 05.10.2022
Et flertall av dem som stemte i uravstemningen sa nei til forhandlingsresultatet for dyrepleiere og klinikkassistenter. Dermed blir det mekling og fare for streik.
Fagbladet 05.10.2022
Ikke på sine over 20 år i Storting og regjering har Jonas Gahr Støre (Ap) tatt tøffere tak som politiker enn med innstrammingene i årets statsbudsjett.
Fagbladet 05.10.2022
Ap ser 19-tallet for tredje måned på rad på Norstats måling for Aftenposten og NRK i oktober. Bunnen er ikke nådd, mener valgforsker.
Fagbladet 05.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt