AddToAny

- Jeg tror vi har vært for feige!

- Jeg tror vi har vært for feige!
Underutvalgsleder Jørgen A. Bull fra Disiplinærutvalget i Oslo krets mener utvalget burde ha kommet med langt flere varsler på advokater de mistenker bryter reglene. - Terskelen for å varsle er altfor høy, hevder han.
Det var under en diskusjonsseanse på et samlingsmøte for Advokatforeningens syv disiplinærutvalg under Advokatenes fagdager at Jørgen A. Bull la frem sitt klare standpunkt.

Bull er tidligere mangeårig advokat i Simonsen, i dag Simonsen Vogt Wiig, og er i dag pensjonist.

Temaet for diskusjonen var blant annet dette: Hvordan kan disiplinærutvalgene bidra til å forhindre at advokatene gang på gang overtrer regelverket uten at det får konsekvenser for bevillingen?

Diskusjonstemaet var satt opp i kjølvannet av oppslag i Dagens Næringsliv og andre medier den siste tiden om advokater som opptrer i strid med reglene for god advokatskikk, men likevel får fortsette - og sjelden er blitt varslet inn til Tilsynsrådet for advokater fra disiplinærutvalgene i Advokatforeningen.OMDØMME-SVIKT - I USA ble det en gang vist til at advokaters omdømme lå på linje med narkotika-selgernes. Hvis vi fortsetter å få den type medieoppslag vi har hatt den siste tiden, kan vi fort komme dit vi også. Journalister har en enorm makt, og hvis de klarer å spikre inn at advokater er fæle - ja så er vi fæle! Det må vi ta på alvor - og gjøre noe
Gå til mediet

Flere saker fra Advokatbladet

En seksbarnsmor som fikk innvilget uføretrygd etter å ha anket avslaget, må selv betale sine advokatkostnader. Advokatforeningen har erklært partshjelp i anken for Høyesterett.
Advokatbladet 20.09.2021
- Veldig hyggelig å få anerkjennelse fra andre journalister for den jobben vi gjør, sier redaktør Nina Schmidt.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: Snarest Har du lyst til å bli en del av Team Thommessen, og jobbe i et miljø preget av samarbeid og nytenkning?
Advokatbladet 17.09.2021
- Skaper unødig merarbeid, og går ut over advokatenes likviditet, sier advokat Trygve Staff.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: 30. september SpareBank 1 Sørøst-Norge ønsker å styrke de juridiske ressursene i konsernet. I den forbindelse søker vi en topp motivert person som vil være med på å utvikle juridisk avdeling.
Advokatbladet 16.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt