AddToAny

- Jeg støtter Dag Fossens innspill

- Det han tar til orde for, er mye av det samme som Tine har snakket om, sier Marit Haugen. Men summene kan hun ikke uttale seg om ennå.
Økonomien til melkebøndene må opp, og det er på tide å få diskusjonen over på konkrete forslag, sa Dag Fossen i forrige nummer av Bondebladet.
Han foreslo å øke melkeprisen med 1,50 kroner i år. I hans forslag øker målprisen like mye som det Tine foreslår i sitt kommende innspill til jordbruksforhandlingene, for eksempel 50 øre. I tillegg frigjøres 50 øre til melkebonden ved å «tømme hele PU-ordningen for alle ordninger som ikke hører hjemme der, som innfrakt og konkurransepolitikk». Resten hentes fra statsbudsjettet gjennom et nytt grunntilskudd for melk.
Tine styreleder Marit Haugen har lest Fossens forslag, og det ble også et tema på Tines medlemsmøte på Kalbakken 5. februar.
- Det han tar til orde for, er mye av det samme som Tine har snakket om, sier Haugen.

Enig
Hun viser til Tines innspill til jordbruksforhandlingene i fjor, der Tine foreslo å flytte både innfrakttilskuddet og de konkurransepolitiske tilskuddene fra prisutjevningsordningen til statsbudsjettet.
- Det
Gå til mediet

Flere saker fra Bondebladet

Det slaktes i overkant av 4 300 storfe i uke 16 og dekningsgraden er 100 prosent. Det slaktes i overkant av 20 200 gris som gir en dekningsgrad på 115 prosent. Overskudd på ca 2 600 gris.
Bondebladet 18.04.2024
Vårens vakreste eventyr står for døra. Snart skal bøndene i gang med årets våronn, som er en travel tid. Da er det viktig å tenke på skadeforebygging, spesielt når man arbeider i et av de mest ulykkesutsatte yrkene i landet. Her deler vi våre beste råd for hva du kan gjøre allerede nå for å sikre at våronna går mest mulig knirkefritt.
Bondebladet 18.04.2024
I årets jordbruksoppgjør kan det bli vedtatt å gå fra målpris til at Tine skal sette prisen på melk selv. Hva vil det gjøre med prisen?
Bondebladet 18.04.2024
Et annet flertall står klart dersom regjeringa snur, lover Torgeir Knag Fylkesnes. Han ber alle som er glad i norsk landbruk, om å mobilisere.
Bondebladet 18.04.2024
Demonstrasjonene i EU handler om at bøndene er usikre, tror Helle Huseby i Tine. Når klima- og nitrogenutslippene skal kuttes og selv ost har blitt fy-mat - er det da en framtid for dem?
Bondebladet 18.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt