AddToAny

Ja! Elever som leser fysikk på universitetsnivå, skal sitte i samme klasserom som andre elever

DEBATT: Skolen er til for mer enn realfag. I Forskersonen 17. november melder leder av talentsenter i realfag, Safina de Klerk, seg på i debatten om evnerike barn med stort læringspotensial.
Flere av forfatterens argumenter referer til feiltolkning av mine oppfatninger og intensjoner. I dette innlegget vil jeg derfor komme med noen oppklarende innvendinger om saksforholdet.

Politiske prosesser, ikke rådville foreldre

For det første hevder de Klerk at debatten har dreid seg om meningsforskjeller mellom en forsker og rådville foreldre. Mine innlegg har imidlertid ikke rettet seg direkte mot foreldrene, men mot politiske prosesser som endrer den norske fellesskolen til konkurranseskolen.

Videre om saklige definisjonsspørsmål som er utviklet i forskningsfeltet, blant annet av Jøsendalutvalget og forsker Jørgen Smedsrud, og påstander jeg ikke finner statistisk sannhetsgestalt for, som at en tredjedel av dem som dropper ut av videregående skole er elever i gruppen av særlig evnerike barn.

Mangfold står sterkt i norsk skole

For det andre insinuerer de Klerk at jeg mangler læringsperspektivet og praksiserfaring med elever i undervisningssituasjoner. Her kan jeg forsikre om at mine argumenter ikke bygger utelukkende på akademiske kunnskaper. I tillegg til utdanning, blant annet fra pedagogikk grunnfag til doktorgradsnivå, har jeg 1

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Vaksinedekningen er fortsatt lav i store deler av verden. Spørsmålet om oppskriftene på vaksiner skal deles globalt for å få fart på vaksineringen, står fremdeles ubesvart.
forskning.no 23.01.2022
Hvordan påvirker jobben hjelperens oppfattelse av seg selv - på godt og vondt?
forskning.no 23.01.2022
Det er spennende å møte nye mennesker. Men syns du det er vanskelig å huske hva de heter i starten? Søvn hjelper deg.
forskning.no 23.01.2022
Kanskje er svaret at moderne mennesker som bor i avanserte samfunn, klarer seg med en stadig mindre hjerne.
forskning.no 23.01.2022
KRONIKK: Opplevelsen av kjønnsinkongruens er for de fleste svært smertefull. Annerkjennelse representerer en viktig og terapeutisk bekreftelse for de dette dreier seg om.
forskning.no 23.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt