AddToAny

Innmat er også mat

Innmat er også mat
For rundt 8000 år siden begynte mennesket å holde husdyr fordi det ga sikrere tilgang på mat enn den tidligere jeger-tilværelsen. (Hunden ble temmet for ca.
12 000 år siden, men den har i liten grad blitt brukt som mat.) Fortsatt har vi husdyr, nettopp fordi de gir oss trygg tilgjengelighet av god og næringsrik mat som kjøtt, men også meieriprodukter og egg.

Tidligere ble så å si alt som kunne spises på de slaktede skrottene brukt til mat. Vi gjør for så vidt det samme i dag, mesteparten av dyrene spises, men ikke nødvendigvis av oss mennesker. I takt med økt velstand og bedre økonomi i husholdningene har andelen innmat som finner veien til din og min middagstallerken gått ned. En del av innmaten eksporteres til land hvor disse råvarene har høyere status enn i Norge
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

En av kjøttbransjens mest sentrale personer gjennom mange år, John Nordal, fyller neste år 80 år. I denne samtalen med Kjøttbransjen rekapitulerer han noen høydepunkter fra sitt mangeårige virke i denne bransjen.
Kjøttbransjen 19.08.2021
Mange Nortura-ansatte i Steinkjer kan miste jobben hvis skjæreavdelingen blir lagt ned. I september skal det avgjøres.
Kjøttbransjen 19.08.2021
KODAL I VESTFOLD Det er ikke bare fjørfebedriften i Vestfold som har opptatt Møller-parets oppmerksomhet de siste månedene. Rett før sommeren ble Holmens solgt til Grilstadkonsernet.
Kjøttbransjen 19.08.2021
Prediktiv mikrobiologi er en hjelpende hånd for kvalitetslederen. DMRIPredict.dk er en plattform der vi har samlet alle våre høysikkerhetsog sikkerhetsmodeller, og de er gratis å bruke.
Kjøttbransjen 19.08.2021
Mange tvister mellom privatpersoner, profesjonelle parter eller i forbrukerforhold springer ut av at kontrakter brytes. Det kan dreie seg om at differensial på bil må byttes ut, selv om man ble lovet av selger at bilen var solid.
Kjøttbransjen 19.08.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt