Kjøttbransjen
10.06.2021
For rundt 8000 år siden begynte mennesket å holde husdyr fordi det ga sikrere tilgang på mat enn den tidligere jeger-tilværelsen. (Hunden ble temmet for ca.
12 000 år siden, men den har i liten grad blitt brukt som mat.) Fortsatt har vi husdyr, nettopp fordi de gir oss trygg tilgjengelighet av god og næringsrik mat som kjøtt, men også meieriprodukter og egg.
Tidligere ble så å si alt som kunne spises på de slaktede skrottene brukt til mat. Vi gjør for så vidt det samme i dag, mesteparten av dyrene spises, men ikke nødvendigvis av oss mennesker. I takt med økt velstand og bedre økonomi i husholdningene har andelen innmat som finner veien til din og min middagstallerken gått ned. En del av innmaten eksporteres til land hvor disse råvarene har høyere status enn i Norge
Gå til medietTidligere ble så å si alt som kunne spises på de slaktede skrottene brukt til mat. Vi gjør for så vidt det samme i dag, mesteparten av dyrene spises, men ikke nødvendigvis av oss mennesker. I takt med økt velstand og bedre økonomi i husholdningene har andelen innmat som finner veien til din og min middagstallerken gått ned. En del av innmaten eksporteres til land hvor disse råvarene har høyere status enn i Norge