AddToAny

Ingen veg går utenom det grønne skiftet

Ingen veg går utenom det grønne skiftet
Plutselig er en hel verden inne i en av de største teknologiendringene etter industrialiseringen på slutten av 1800-tallet. Overgangen fra fossilbasert til utslippsfrie energikilder vil merkes overalt, også innen veg- og anleggsbransjen.
MED FNS BÆREKRAFTMÅL vedtok en hel verden en felles arbeidsplan for å stoppe klimaendringene innen 2030. Selv om det er politisk uenighet om en del av virkemidlene, er det verden over utbredt vilje til å jobbe sammen mot dette målet.
Nasjonal transportplan anslår en vekst i vegtransporten på 28 prosent fram mot 2050, mens det er anslått en samlet vekst i kollektivtransporten på 18 prosent i samme periode. Det er med andre ord ingen ting som tyder på at behovet for trafikksikre veger som binder sammen regioner og landsdeler ikke vil være der i årene som kommer.
Men det er mange utviklingsmuligheter som både vil påvirke både behovet for transport, og hvordan transportløsningene utformes.
Innenfor vegtransporten går utviklingen mot stadig mer automatisering. Vi vil få atskillig bedre bedre innblikk i begreper som kunstig intelligens, maskinlæring og sensorteknologi i årene som kommer. Teknologiske nyvinninger vil påvirke både trafikksikkerheten og framkommeli
Gå til mediet

Flere saker fra Våre Veger

I VALTRAS 5. generasjons traktorer er Q-serien den ideelle traktoren for store gårder og maskinentreprenører som trenger høye ytelser og integrert smart-teknologi i segmentet 230-305 hk.
Våre Veger 29.09.2022
TEKNOLOGIEN I DET integrerte startlyset gjør at ekstrabelysningen tennes med en myk bølgelignende bevegelse, i stedet for å slå seg av og på maksimalt fra sekundet du slår den på.
Våre Veger 29.09.2022
DEN VELKJENTE WL20E e-hjullasteren har vært i serieproduksjon siden 2015 og på Bauma presenteres tredje generasjon med et kraftig litium-ion-batteri.
Våre Veger 29.09.2022
MAGNUS EVENSTUEN (TV.) og Kjetil Johansen fra Lena er to av en rekke Felleskjøpet-ansatte som nå sertifiseres til å ta periodisk kjøretøykontroll på traktor.
Våre Veger 29.09.2022
DÅRLIG DEMPING KAN gå utover knær, leddbånd, rygg, og generelt kroppen og helsa. Det har hatt høy prioritet hos Sievi, ved utviklingen av en ny arbeidssko.
Våre Veger 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt