AddToAny

Hvorfor exit etter «Exit»?

I «Alt det vi eier» får publikum for første gang se Munchmuseets fire samlinger side om side i en utstilling. Vi kan beundre noen av Munchs mesterverk samt ikoniske verker fra Amaldus Nilsen og Ludvig O. Ravensberg.
I tillegg viser utstillingen eksempler fra Rolf Stenersens mangfoldige kunstsamling. Den aller siste finalen på Munchmuseet, mangler imidlertid en rød tråd og vi spør oss selv: hvorfor exit etter «Exit»?

Fire samlinger - fire utstillinger?

Utstillingen «Exit» tok for seg museets historie fra Munchs testamentariske gave og museumsåpning i 1963 frem til dagens museum. Mye tydet på at dette var museets farvel med Tøyen, før det åpner igjen i Bjørvika i 2020. I «Alt det vi eier» får publikum imidlertid en aller siste mulighet til å se museet før det stenger. Utstillingen fører oss gjennom fire ulike rom som alle skiller seg ut med hver sin sterke farge. Fra en varm terracotta via skogsgrønn til knæsj gul og sterk blå utfoldes utstillingen. Bruken av de sterke fargene er et spenstig designgrep og visuelt fungerer de godt, men det gjør at vi opplever utstillingen som lite sammenhengende.

HEDERSPLASS: Munchs «Madonna» er gitt en hedersplass i utstillingen «Alt det vi eier» med mye luft, lys og egen merking. Museet har valgt til å bruke en fin svart linje som beskyttelse istedenfor det tradisjonelle tauet.

«Alt det vi eier» mangler en helhetlig fremstilling av hovedbudskapet, når Munchs verker får hovedplass i det første rommet, mens de tre andre samlingene ikke introduseres før senere i utstillingen. Hvis poenget er å presentere de fire samlingene sammen, hvorfor ikke gjøre det? En mulighet kunne være å vise Munchs verk side om side med verkene fra de tre andre samlingene. Slik utstillingen står nå oppleves den som fire separate utstillinger, h

Les mer

Flere saker fra Museumsnytt

Museets første utstilling med hus fra Nord-Norge består av et tun satt sammen av et hus fra Olderfjord og et fjøs fra Indre Billefjord.
Museumsnytt 20.12.2019
Det er en dempet side av Gustav Vigeland vi stifter bekjentskap med i denne utstillingen. De massive og ekspressive verkene som assosieres med Vigeland er byttet ut med små skisser og håndskrevne notater.
Museumsnytt 17.12.2019
Utstillingen Da Norge Brant markerer at det er 75 år siden frigjøringen av Øst-Finnmark. Utgangspunktet er en tegneserie av Kristian Krogh-Sørensen med samme navn som utstillingen. Åpningen og lanseringen av tegneserien var den 25.
Museumsnytt 16.12.2019
Sjå også artikkelen Korleis kan musea redde verda I kjølvatnet av Kulturrådet si årskonferanse hausten 2018, som handla om klimakrisa, vart det sett av ein pott på 2,1 mill. kroner til tilskotsmottakarar frå Norsk kulturfond.
Museumsnytt 13.12.2019
Sjå også artikkelen Miljøfyrtårn som metode For Stiftinga Norsk Folkemuseum er sertifisering som Miljøfyrtårn eit viktig første steg i retning av ei berekraftig verksemd.
Museumsnytt 13.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt