AddToAny

Hver og én av oss kan bidra mot rasismen

Hver og én av oss kan bidra mot rasismen
- Hvem er mine forbilder? Framfor alle mamma! Her er det ingen tvil hos Ammal, hun lyser opp i et stort smil. - Men jeg har også stor respekt for Oprah Winfrey og de amerikanske forfatterne Toni Morrison og Maya Angelou.
- Mamma har alltid minnet oss barna om at vi er like mye verdt som alle andre. Hun har alltid sagt at hvis du tror du kan gjøre noe, da skal du gjøre det. Dette har gitt oss søsken selvtillit nok til å ta fatt på hva nå enn vi har hatt lyst til. Når noen forteller deg at de tror på deg, da tror du også lettere på deg selv. Jeg har sett hva dét kan bety - både for andre og for meg selv.
Ammal har vært opptatt av internasjonale spørsmål helt fra hun var tenåring. Hun gikk på IB-linjen på Berg gymnas i Oslo, en internasjonalt orientert linje med mange elever fra andre land. Skolen hadde et prosjekt kalt MUN, Model United Nations, der elevene skulle rollespille hva som foregår i FN. Organisasjonsgenet til Ammal var tidlig utviklet: Hun ble raskt valgt til leder for MUN på Berg.
- En stund trodde jeg at jeg skulle bli lærer eller forfatter, smiler Ammal. - På Blindern studerte jeg nordisk litteratur og lingvistikk ett år. Der ble jeg valgt til studentrepresentant til fakultetsstyret, og fra da av ble det enda mer organisasjonsarbeid. Så bar det til tre års studier i England. Da jeg kom hjem, jobbet jeg ett år i en barnehage på Grünerløkka før jeg fikk jobb på
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp har samarbeidet med Jobbsjansen siden 2015. Vi har derfor spurt Jobbsjansen Stovner, Jobbsjansen Asker og Jobbsjansen Sagene, om hvorfor de valgte nettopp Kvinner Kan for sine deltakere.
Appell 28.09.2021
For likestillingen i Norge er det viktig at kvinners stemmer blir hørt og har sin naturlige plass i arbeidslivet, politikken og i samfunnet for øvrig. Vi er på god vei, men det gjelder ikke alle kvinner. Det er derfor vi i Norsk Folkehjelp engasjerer oss i arbeidet og kampen for et likestilt samfunn også for minoritetskvinnene. Like muligheter og rettigheter for alle skal ikke bare være ord.
Appell 28.09.2021
Jeg er leder for en katolsk kvinnegruppe. Jeg vil fortelle dere om dagene med «Joao». «Joao» var en bombe. Når noen sa at «Joao» hadde falt, visste vi at en bombe hadde eksplodert. Den massakrerte, og alt ble ødelagt. Min historie hendte på den tiden.
Appell 28.09.2021
Appell har tatt en prat med tre av de mange kvinnene som har vært viktige for utviklingen og gjennomføringen av Kvinner Kan-programmet - både internasjonalt og i vårt eget land. Felles for de tre er at de er mest opptatt av å understreke hva Kvinner Kan har betydd for dem, for kvinnene de har møtt på kursene, og for å stake ut en kvinnepolitisk kurs hjemme og ute.
Appell 28.09.2021
Kvinner Kan er eit av dei beste verktøya vi har for å få kvinner til å delta i politikk og samfunnsliv. Eg begynte å jobba i Norsk Folkehjelp i 1996 som distriktssekretær, som det heitte den gongen. Kvinner Kan-metodikken var eg godt kjent med, som ein av dei første instruktørane Arbeidarpartiet skulerte på slutten av 80-talet.
Appell 28.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt