AddToAny

Hva nå?

Prisene går i taket og regjeringspartiene stuper på meningsmålingene. Hvordan skal de klare å snu trenden? Tillitsvalgte har mange innspill.
Et drøyt år etter at regjeringen tiltrådte med en fersk plattform og blikket rettet framover etter pandemien, er situasjonen fundamentalt annerledes. Krig, inflasjon, strømpriskrise, dyrtid og voksende fattigdom har preget denne høsten. Og det er ikke over ennå.
På samme tid har oppslutningen om regjeringspartiene stupt til stadig nye bunnrekorder på meningsmålingene. Neste høst er det lokalvalg og to år etter dét nytt stortingsvalg.
Forbundsledere i flere LO-forbund har oppskriften klar på hva regjeringen må gjøre for å snu trenden.

Hurdalsplattformen er oppskriften
Kjersti Barsok, leder av Norsk Tjenestemannslag (NTL), poengterer at en del av utfordringene regjeringa har i dag, er arvet fra den forrige. Hun synes statsbudsjettet for neste år er en god start, men er ikke i tvil om at det må tas større grep mot den økende fattigdommen og for å styrke de sosiale sikkerhetsnettene.
- Strømstøtte er jo bra, men det er langsiktige grep som må til. Omfordelingspolitikk er en viktig del av det, sier Barsok.
Hun tror regjeringa vil komme langt i å gjenvinne tilliten dersom de lykkes med å gjennomføre Hurdalsplattformen. For eksempel ved at folk kjenner at arbeidslivet har blitt tryggere.
- Vi ser jo når Høyre legger fram sitt alternative statsbudsjett at det ville vært mye verre med et annet styre.
Selv om handlingsrommet i budsjettet er mindre, mener Barsok det er mange viktige tiltak som kan gjennomføres uten at det koster penger. Hun nevner innføring av tillitsreformen, endring av statsansatteloven og opprettelse av en statssky.
- Statsansatteloven er jo gratis å endre. Å innføre en tillitsreform som avvikler unødvendige kontroll
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

Posthornet 31.01.2024
Rundt 70 ansatte får hverdagen snudd på hodet når Fauske-terminalen flyttes til Bodø. Frustrasjonen er stor. Mange får mye lengre vei til jobb, og framtida føles usikker.
Posthornet 31.01.2024
Et utvalg skal vurdere hvordan posttjenestene bør utformes i framtiden. - Jeg tror vi skal kunne peke på konkrete og gode forslag som bidrar til å sikre arbeidsplasser, sier Gerd Øiahals.
Posthornet 31.01.2024
Butsja er gjenoppbygget på rekordtid. Ukraina har brukt småbyen utenfor Kyiv som symbol på landets motstand og gjenreisning. Andre steder går det langt tregere.
Posthornet 31.01.2024
Når dere medlemmer får dette bladet i posten, er tariffdebatten i forkant av årets lønnsoppgjør allerede i gang.
Posthornet 31.01.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt