AddToAny

Her har norske bønder noe å være stolte av

Gjennom klimaavtalen med regjeringen og den store, kloke investeringen i klimakalkulatoren har landbruket skaffet seg en utmerket posisjon for å levere på klimakutt uten å ta ned produksjonen.
Kalkulatoren er et verktøy for å registrere nivå og utvikling på faktiske utslipp, men den er også noe som kan trigge motivasjonen for aktivt å jobbe for å bli bedre.

Å arbeide for at klimainformasjonen ikke kan formidles til forbrukerne på annet enn nasjonalt nivå, er like produktivt som å forsøke å krysse en kløft med små skritt.

I Bondebladet nr. 4 uttrykker assisterende generalsekretær i NBS skepsis til klimamerking og bruk av klimakalkulatoren. Norsk landbruk, sammen med foredlingsindustrien, er i ferd med å få på plass kanskje verdens første, nasjonale registreringsløsning av faktiske utslipp på gårdsnivå. Det aller meste av informasjonen er hentet inn digitalt og uten mye «papirarbeid» for bøndene.

Istedenfor a

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Allerede denne uken sender prosjektet Hesteforsk ut en spørreundersøkelse til alle som driver med hest, både som hobby og næring.
Bondebladet 27.03.2023
Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv. Jeg roper med siste pust av min stemme: Du har ikke lov til å gå der å glemme! Disse ord skrev Arnulf Øverland i 1937. De passer like godt i dag.
Bondebladet 24.03.2023
De som har gått mye i skog og mark har sikkert sett det. Disse gamle tuftene. Noen ganger er bare grunnmuren igjen, andre ganger ligger det fortsatt en og annen mosegrodd stokk ved dørhelleren.
Bondebladet 23.03.2023
Som Norturaeier kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, jakker, sko, andre profilklær- og produkter direkte fra nettbutikken til Ahlsell.
Bondebladet 23.03.2023
Del dine beste bilder med Bondebladets lesere på instagram. Merk bilde med hashtag #bondebladet eller send bildet til redaksjonen@bondebladet.no
Bondebladet 23.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt