AddToAny

Henrik Hokaasen Røyne er ny leder i NJ Student

Bekymret for journalistutdanninger som legges ned. Tirsdag hadde Norsk Journalistlag Student sitt årsmøte. Henrik Hokaasen Røyne (23) fra Høgskulen i Volda ble valgt til ny leder. - Det er kjempemoro.
Det blir kult å komme tettere på organisasjonen og se hvordan den jobber. Så tenker jeg å ta med det jeg lærer tilbake til studentklubben i Volda, sier han til Journalisten.

Røyne begynner nå på tredjeåret i Volda, hvor han tar en bachelor i journalistikk med spesialisering i avis og nett. Han gleder seg veldig til å jobbe mer inn mot Norsk Journalistlag og planlegger å videreføre mye av arbeidet som gjøres i dag, blant annet med studentklubbene, god kvalitet i utdanningen og rettigheter i praksis.

Den store bekymringen hans er at flere program for journalistikk har blitt lagt ned flere steder i Norge.

- Det er viktig at vi for eksempel prøver å få klubben i Trondheim til å leve videre, selv om journalistlinjen legges ned. Det er mange studenter som engasjerer seg i studentmediene, og de kan bli med i Norsk Journalistlag, sier Røyne.

De siste månedene har hans egen skole, Høgskolen i Volda, gått gjennom turbulente tider. Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ble omplassert etter en lang og konfliktfylt prosess, og det har vært flere medieoppslag om konflikten i Khrono, Medier24, Dagens Næringsliv og lokalavisene i Volda.

- Hvordan oppleves situasjonen i Volda for studentene akkurat nå?

- Akkurat nå er det mye usikkerhet. Vi som studenter har fått lite informasjon om det som skjer. Det er leit, sier Røyne.

- Jeg håper at når vi nå kommer tilbake til studiet, så får vi god informasjon rundt hva som har skjedd og hva som skjer videre. At de gjør noe for at vi får tilliten tilbake til skolen. Det håper jeg, fortsetter han.

Nytt styre i NJ Student. Fra venstre: Leder Henrik Hokaasen Røyne (Volda), varamedlem Marthe Stoksvik (Trondheim), styremedlem Thomas Fausko (Oslo), sekretær May-Helen Simonsen (Bodø) og styremedlem Guro Gulstuen Nordhagen (Oslo). Nyvalgt nestleder Mari Hansen Ingelson (Bergen) var ikke tilstede.

Image-text:

Henrik Hokaasen Røyne (23) fra Høgskolen i Volda er den nye lederen for NJ Student. Foto: Eskil Wie Furunes

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Styrevedtak i dag. Et flertall i styret i Trønder-Avisa vedtok torsdag 12. desember å innlede forhandlinger med Amedia, for å avklare mulighetene for en avtale om strategisk samarbeid mellom partene. Det melder avisa selv i en pressemelding.
Journalisten 12.12.2019
Mottar 600.000 kroner hver. Oslo kommunes første mediestøttetildeling er klar, skriver kommunen i en pressemelding.
Journalisten 12.12.2019
Behandler omfattende klage på NRK-serien «Reindrømmen». Pressens Faglige Utvalg (PFU) møtes til årets siste møte onsdag 18. desember, og har nylig lagt ut sakslista på egne nettsider.
Journalisten 12.12.2019
Redaktørene mener det er uheldig med få kvinner i sportsjournalistikken, men lover ingen nye ansettelser.
Journalisten 12.12.2019
Mediene bør ta bestemmelser om universell utforming inn i sitt eget etiske regelverk, Vær varsom-plakaten, dersom de mener at staten ikke skal diktere dem på dette området. Da ville de styrket sin egen troverdighet.
Journalisten 12.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt