Kjøttbransjen
10.12.2020
Bedre kvalitet på slaktet og langt større slaktekapasitet. Det er hva Fatland oppnår etter at det er investert nær 30 millioner kroner i helt ny slaktelinje for gris ved anlegget i Oslo.
Fornyelsen ved Fatlands Oslo-anlegg bidrar til at slaktehastigheten kan nær fordobles og det med færre operatører. Det vil si en økning fra 120 slaktede gris i timen til en kapasitet på opptil 200 gris i timen. Med dagens volum snakker vi om 160 slaktede gris pr. time. Slakterisjef Axel Dønnum-Jensen er svært tilfreds med oppgradering og satser nå på å øke tallet på svineprodusenter ytterligere. Han legger nemlig ikke skjul på at med økt kapasitet, kreves også flere gris inn til anlegget.
BEDRE SLAKTEKVALITET
- Vi er svært tilfreds med den nye linja. En ting er at kapasitet og slaktehastighet øker. Kanskje enda viktigere er at slaktekvaliteten også får et løft. Toveis skrapemaskin er hovedforklaringen
Gå til medietBEDRE SLAKTEKVALITET
- Vi er svært tilfreds med den nye linja. En ting er at kapasitet og slaktehastighet øker. Kanskje enda viktigere er at slaktekvaliteten også får et løft. Toveis skrapemaskin er hovedforklaringen