AddToAny

Høyspent gang- og sykkelveg

Høyspent gang- og sykkelveg
Hvalerfolkets oppgraderte fastlandsforbindelse er en spesiell utfordring for anleggsarbeiderne. Nye høyspentledninger skal legges i traseen, mens maskinene må passe seg for de gamle luftledningene. Og trafikken suser forbi.
- Dette er kanskje ikke en så stor jobb reint prismessig, men den byr på noen uvanlige utfordringer, sier Trond Vegard Hansen til Våre Veger på Hvaler. Han er prosjektleder i anleggsfirmaet Park & Anlegg, som har hovedentreprisen med å anlegge den 2,7 kilometer lange gang- og sykkelvegen ved siden av Fastlandsvegen mellom Håholmen rett etter den store Hvalerbrua, fram til Vesterøy.
Fastlandsvegen, som mange også kaller Hvalerporten, er Østlandets vakre svar på Atlanterhavsvegen. Lik sin langt mer berømte «søster» på Nordvestlandet, snor den seg mykt over solide steinfyllinger fra holme til holme, fra skjær til skjær, ut mot øyriket. Men den er kortere, og har ikke det samme sinte vinterhavet som krafser mot steinfyllingene. Også ytre Oslofjord kan ha sine heftige vinternetter, men ikke i samme grad som i vest. Hvalerporten ligger dessuten litt i le, der holmer og småøyer tar av for det meste av bølger og vær.

Ferdig fundamentering
Våre Veger besøker veganlegget en snau uke før tidsvinduet for fyllingsarbeidet i sjøen formelt må være avsluttet. Det er ikke noe problem, så å si all nødvendig fundamentering mellom de mange små holmene og skjærene langs traseen er nå utført.
- Vi er pålagt å være forsiktige med ålegresset, det er viktig for at fisken skal ha et sted å gyte, opplyser Hansen.
Ålegresset, som ikke er noen gressart men en helt egen klasse sjøplanter, ble i tidligere tider puttet i madrasser fordi det holdt loppene borte, i tillegg til at det brukt som isolasjonsmateriale i hus. Disse marine «gressengene» danner et skjørt, men svært viktig habitat for alt marint dyreliv i de grunne områdene. Derfor er det lagt strenge restriksjoner på hva som er tillatt av anleggsvirksomhet i sjøen, o
Gå til mediet

Flere saker fra Våre Veger

I VALTRAS 5. generasjons traktorer er Q-serien den ideelle traktoren for store gårder og maskinentreprenører som trenger høye ytelser og integrert smart-teknologi i segmentet 230-305 hk.
Våre Veger 29.09.2022
TEKNOLOGIEN I DET integrerte startlyset gjør at ekstrabelysningen tennes med en myk bølgelignende bevegelse, i stedet for å slå seg av og på maksimalt fra sekundet du slår den på.
Våre Veger 29.09.2022
DEN VELKJENTE WL20E e-hjullasteren har vært i serieproduksjon siden 2015 og på Bauma presenteres tredje generasjon med et kraftig litium-ion-batteri.
Våre Veger 29.09.2022
MAGNUS EVENSTUEN (TV.) og Kjetil Johansen fra Lena er to av en rekke Felleskjøpet-ansatte som nå sertifiseres til å ta periodisk kjøretøykontroll på traktor.
Våre Veger 29.09.2022
DÅRLIG DEMPING KAN gå utover knær, leddbånd, rygg, og generelt kroppen og helsa. Det har hatt høy prioritet hos Sievi, ved utviklingen av en ny arbeidssko.
Våre Veger 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt