AddToAny

GRUPPELIV - ET ALTERNATIV TIL ETTERLATTEPENSJON

GRUPPELIV - ET ALTERNATIV TIL ETTERLATTEPENSJON
Flere arbeidsgivere tilbyr de ansatte utbetaling til etterlatte ved død, enten ved ektefellepensjon eller, noe som nå langt flere arbeidsgivere i privat sektor gjør, ved å ha en gruppelivsdekning. I denne artikkelen gis det en overordnet sammenligning av disse erstatningstypene.
VI HAR i tre artikler i Magma i 2016 og 2017 diskutert mulig fornying av etterlattepensjon i privat tjenestepensjon, arv i innskuddsordninger sammenlignet med etterlattepensjon og vi har gitt en kort beskrivelse av forslag til endringer i etterlatteytelser i folketrygden som nylig har vært på høring.
Det som mangler etter disse artiklene er å se på en helt annen form for sikring av etterlatte som mange bedrifter har, nemlig gruppelivsforsikringer (heretter gruppeliv), og sammenligne disse med etterlattepensjon. En slik forsikring er likere forslaget til endrete etterlatteytelser for ektefeller- og samboere i folketrygden enn etterlattepensjon er.
Det minnes om at det er frivillig for en bedrift om de ønsker å sikre sine ansattes etterlatte ved dødsfall, med unntak for yrkesskadeforsikring som er lovpålagt.

GENERELT OM GRUPPELIV
Gruppeliv gir en engangsutbetaling ved død. Også yrkesskade og yrkessykdom, ulykkesforsikring, forsikringer kalt «annen sykdom» som gjelder annen sykdom enn yrkessykdom, m.m. kan gi engangsutbetalinger ved død. Det som er typisk for gruppeliv er at ordningen gir utbetaling «uansett årsak» til dødsfallet.
Gruppeliv er gjerne en del av det bedriften kaller «personalforsikringer», og kan også dekke utbetaling til arbeidstakeren ved uførhet dersom dette er avtalt. Ikke alle bedrifter velger en løsning med gruppeliv, men setter sammen produktene nevnt over slik at de til sammen gir utbetaling ved død nesten uansett årsak.
Det er opp til bedriften å fastsette hvilken forsikringssum som skal utbetales fra gruppelivsordningen ved død, herunder om forsikringssummen skal avta med alderen til de ansatte. I gruppeliv er forsikringssummen som kommer til utbetaling ved den ansattes død gjerne er en viss prosent av G eller en viss prosent av lønn.
Dersom erstatningen er en viss prosent av G er utbetalingen det samme antall kroner for alle ansatte. Den foreslåtte nye ordningen for etterlatte ektefeller og samboere i folketrygden skal kun være avhengig av G, og vil dermed også være uavhengig av lønn. En gruppeliv med forsikringssumavhengig av G og ikke lønn er dermed i tråd med forslaget til ny ordning i folketrygden. Samtidig vil en slik løsning ikke gi alle etterlatte en erstatning ut fra tilvendt levesett og lønn. Dersom forsikringssummen for eksempel er 7 G, vil dette tilsvare nesten 130 prosent av lønn for lønn på 5,5 G. For en lønn på 11 G vil det tilsvare 60 prosent av lønn.
Mange bedrifter velger forsikringssummer som avtar med alder fordi det antas at
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

God kondis. Jeg ville aldri sagt selv at jeg er en god leder. Jeg er svært utålmodig. Men jeg har mye kondisjon og stor arbeidskapasitet. Jeg gir meg ikke på svarte natta når jeg er i gang, det er derfor GK er blitt 32 år. Hold fast, og hold ut!
Magma 17.06.2021
Torstein Zahl Edvardsen Fra: BI-konsulent hos Inmeta Til: Business Controller hos Torghatten ASA Christine Anett Bruhn Fra: Revisor i EY Til: Controller i Norsk Gjenvinning Mari Bjørnø Fra: Aker Solutions Til: Fred Olsen Windcarrier
Magma 17.06.2021
Argjenta Zogaj. Masterstudent, Handelshøyskolen NTNU og tidligere styremedlem i studentutvalget
Magma 17.06.2021
Offensive. Vi burde vært mer offensive i starten, sier Jan-Tore Holen. Foto: Nils Harald Ånstad og Staale Wattø, Sunnmørsposten
Magma 17.06.2021
Farger. Loveleen Brenna mener ledere må evne å se farger. Mangfoldskompetanse handler blant annet om å være fleksibel, fargebevisst, ha flere språk og forstå makt og privilegier.
Magma 17.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt