AddToAny

Gikk inn for å lære seg norsk

Gikk inn for å lære seg norsk
Språk er nøkkelen til å komme seg inn i arbeidslivet og bli integrert i det norske samfunnet, sier Kam Obale Okot, opprinnelig fra Sør-Sudan. Han tok helsefagarbeiderutdanning i voksen alder og trives som nattevakt ved Bergseng bo- og servicesenter i Harstad kommune.
Kam Obale Okot kom til Norge som FN-flyktning i 2005. Da hadde læreren fra Sør Sudan levd 16 år i flyktningeleir i Uganda. Nå har den 48-år gamle mannen funnet seg godt til rette i Harstad med kone og sju barn. Han er glad for at han raskt bestemte seg for å begynne å lære seg språket og komme seg ut i arbeidslivet. Innsatsen har gitt resultater.

- Da jeg kom til Harstad i 2005, så snakket jeg engelsk til folk. Jeg fikk lite respons fra lokalbefolkningen. Etter at jeg lærte meg norsk, og ble bedre på å tyde dialekt, så har det vært mye enklere å omgås nordmenn, både privat og på jobb, sier Kam og utdyper at språket er inngangsporten til arbeidslivet.

Kam er klar på at uten å lære seg språket, så hadde det vært vanskelig å integrere seg og få jobb.

- Jeg lærte også mye norsk av å se på norske tv-serier, sier han.Voksenopplæring og utdanning

Han begynte umiddelbart på voksenopplæringen for å lære seg norsk, og fikk læreplass på Sama sykehjem for å lære seg språket. Ikke lenge etterpå begynte ha
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Aldring var ett av temaene som ble grundig belyst på Eidskog kommunes kurs for pårørende til personer med utviklingshemning. Påfyll av kunnskap ga deltakerne mersmak; nå vil de videreføre fellesskapet.
Helsefagarbeideren 26.11.2019
I Norge blir du satt under vergemål om du trenger hjelp til å ta beslutninger. FN mener ordningen bryter med menneskerettighetene til funksjonshemmede. Mange mener at et beslutningsstøttesystem bør opprettes istedenfor.
Helsefagarbeideren 26.11.2019
Menneskerettighetene gjelder for absolutt alle mennesker. De aller fleste er enig i dette. Det har likevel vært vanlig å tenke at annerledeshet, eller kognitive utfordringer er begrunnelse for at rettighetene ikke skal gjelde for dem som ikke er som «oss».
Helsefagarbeideren 26.11.2019
Det gjør alltid inntrykk å lage reportasjer fra sykehjem og sykehus, og å få være med hjemmetjenesten ut.
Helsefagarbeideren 26.11.2019
På Smidsrød helsehus gir pleiere jevnlig massasje til pasientene. Behandlingen er helsebringende i seg selv, men det er ikke alt. Massasjen er bra for humøret. Også er det den tredje gevinsten som er vel så viktig: styrking av relasjonen mellom pleier og pasient.
Helsefagarbeideren 26.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt