AddToAny

Gikk inn for å lære seg norsk

Gikk inn for å lære seg norsk
Språk er nøkkelen til å komme seg inn i arbeidslivet og bli integrert i det norske samfunnet, sier Kam Obale Okot, opprinnelig fra Sør-Sudan. Han tok helsefagarbeiderutdanning i voksen alder og trives som nattevakt ved Bergseng bo- og servicesenter i Harstad kommune.
Kam Obale Okot kom til Norge som FN-flyktning i 2005. Da hadde læreren fra Sør Sudan levd 16 år i flyktningeleir i Uganda. Nå har den 48-år gamle mannen funnet seg godt til rette i Harstad med kone og sju barn. Han er glad for at han raskt bestemte seg for å begynne å lære seg språket og komme seg ut i arbeidslivet. Innsatsen har gitt resultater.

- Da jeg kom til Harstad i 2005, så snakket jeg engelsk til folk. Jeg fikk lite respons fra lokalbefolkningen. Etter at jeg lærte meg norsk, og ble bedre på å tyde dialekt, så har det vært mye enklere å omgås nordmenn, både privat og på jobb, sier Kam og utdyper at språket er inngangsporten til arbeidslivet.

Kam er klar på at uten å lære seg språket, så hadde det vært vanskelig å integrere seg og få jobb.

- Jeg lærte også mye norsk av å se på norske tv-serier, sier han.Voksenopplæring og utdanning

Han begynte umiddelbart på voksenopplæringen for å lære seg norsk, og fikk læreplass på Sama sykehjem for å lære seg språket. Ikke lenge etterpå begynte ha
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Helsefagarbeidere i Delta har laget et nytt temahefte som først og fremst er beregnet på helsefagelever ved videregående skoler som lurer på hva det vil si å jobbe med miljøarbeid.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
OG BETYDNINGEN FOR HELSEFAGARBEIDERNES RETTIGHETER SOM ARBEIDSTAKERE
Helsefagarbeideren 25.05.2020
Helsefagarbeidere i Delta og Vernepleierforbundet har inngått samarbeidsavtale med Medlearn for å lage en fagskoleutdanning rettet mot helsefagarbeidere i miljøarbeid.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
Ny utdanning skal gi økt kompetanse i systematisk observasjon, kartlegging og vurdering av pasienter med somatisk sykdom og skade. Den er egnet for helsefagarbeidere som jobber ved sykehjem, i hjemmetjenesten og ved sykehus.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
«Én ting jeg tror alle kan være enige om: Helsefagarbeidere og hjelpepleiere gjør en utrolig innsats for alle oss andre, og fortjener all den hyllesten de kan få.
Helsefagarbeideren 25.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt