AddToAny

Gikk 52 600 steg for sykepleierutdanningen

Tirsdag 26. oktober la sykepleierstudentene ut på langtur. Sammen gikk de 52 600 steg for å markere at basisstøtten til utdanningen bør øke med tilsvarende kroner.
Det knaser i grusen rundt Sognsvann. Mellom oktobergule løvblader kommer seks sykepleierstudenter til syne, alle ikledd svarte t-skjorter. Teksten «#SYKEPLEIERSTEGET» er printet over brystet med hvite bokstaver.

Snart har de gått én runde rundt innsjøen. Men det er bare den første av mange.

Slitte sko og sviende gnagsår

- Det er fortsatt god stemning, sier Edel Marlèn Taraldsen, studentleder i Norsk Sykepleierforbund.

Den lille gruppa er på siste etappe av sitt ambisiøse stunt. Dagen bruker de på å gå 52 600 steg for å gi oppmerksomhet til kampsaken sin - nemlig at finansieringen til sykepleierutdanningen er for lav og bør øke.

Taraldsen leder an på den brede gangveien. Glidelåsen på allværsjakka er trukket opp mot haken, for til tross for den skarpe sola, så stikker den kjølige lufta i nesen.

Latteren sitter løst hos samtlige av studentene, selv om det allerede har vært skifte av sko og plastring av et par gnagsår. Ennå teller bare pulsmåleren halvveis til målet, og en lang ettermiddag venter.

Nå er det bare 25 414 steg igjen.

I opptakten

Fire dager tidligere er l eder Edel Marlèn Taraldsen og nestleder Sigrid Husøy Larsen på studentkontoret i Norsk Sykepleierforbund (NSF). De holder på med de siste forberedelsene til stuntet de snart skal gjennomføre.

For før de skal ta beina fatt, må alt være på plass: En siste finpuss på programmet. Purring på et par politikere. Å hale i havn avtaler med partisipanter og presse. For publisitet ønsker de.

- Vi håper at folk får det med seg, og at det blir litt blest rundt det. Og at vi setter det på dagsordenen for dem det er relevant for, sier Sigrid Husøy Larsen bestemt.

- Det er jo hele samfunnet, skyter Edel Marlèn Taraldsen inn.

- Alle vil møte helsetjenestene i løpet av livet - fra du blir født og til du dør, og enten du er pårørende eller pasient selv. Derfor vil vi at hele samfunnet skal vite om stuntet, men også hva en forskjell i finansiering faktisk vi

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Hvorfor kan de ikke bare innføre munnbindpåbud, slik som Bergen har gjort, spør intensivsykepleier Siw Øfstegaard Heimdal. - Da får vi kanskje en bra jul!
Sykepleien 01.12.2021
Tiden er snart inne for den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Her kan du finne og øve på tidligere eksamenssett med løsningsforslag.
Sykepleien 01.12.2021
- Enkeltpersoner, hver og en av dere, har lenge individualisert ansvaret og bufret for den systematiske ressursmangelen.
Sykepleien 01.12.2021
Statsminister Jonas Gahr Støre (A) stilte på hastemøte med NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen rett før sykepleierkongressen åpnet på Gardermoen onsdag. Men han hadde ingen nye, konkrete lovnader å komme med.
Sykepleien 01.12.2021
Til og med et museumsbygg med knekk har funnet veien til transplantasjonsmedisinsk sengepost på Gaustad.
Sykepleien 01.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt