AddToAny

Ghabel Lunde har søkt sluttpakke i DN

Ghabel Lunde har søkt sluttpakke i DN
Nekter fortsatt å oppgi navnene på fem andre hun hevder står bak @fruhjorth.
Onsdag ble det kjent at mediejournalist Mina Ghabel Lunde har bidratt til en anonym Twitter-konto som harselerer med og delvis hetser intervjuobjekter, blant dem kollegaer og sjefer i hennes egen avis, Dagens Næringsliv. Hun opplyste at hun langtfra hadde skrevet alle meldingene på Twitter-kollektivet @fruhjorth, og at ytterligere fem personer hadde bidratt.

Men etter å ha møtt kritikk fra en rekke hold valgte hun å beklage på Facebook at hun som en del av kollektivet ikke tok ansvar for å passe på at andre bak profilen oppførte seg.

Vil ikke avsløre andre

På Dagsnytt 18 onsdag ettermiddag ble Ghabel Lunde utfordret på hvem de fem andre personene bak @fruhjorth er, men dette valgte hun å ikke gjøre.

- Den ripen i lakken det gir meg å eventuelt ikke bli trodd på at jeg ikke står alene bak dette, det er en ripe i lakken jeg heller tar enn enn den jeg får ved å være en som angir fem personer jeg har gitt et løfte til, sa Ghabel Lunde, som bekreftet at hun har bedt de fem om å stå fram.

Se innslaget på Dagsnytt 18 her

I innslaget opplyste DN-journalisten at hun hadde søkt på sluttpakke i forbindelse med den pågående nedbemanningsprosessen i DN.

- Jeg, som alle andre i DN, ble tilbudt en sluttpakke for kort tid siden. Jeg søkte om den sluttpakken lenge før dette her kom ut i media, sa hun.

Kritisk til kildejakten

Nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen er kritisk til avsløringen av Ghabel Lunde. I et blogginnlegg onsdag peker han på at det er en rekke prinsipielle spørsmål ved denne saken.

For eksempel: Om det var en insider som kom med anonyme twitterkommentarer om det indre livet i ledelsen i Statoil, ville vi da se det som en oppgave for norske journalister å avsløre vedkommende?

Om noe liknende skjedde i politiet?

Svaret er åpenbart nei.

Det ville være fullstendig på jordet å gjøre noe slikt. I Sverige ville det til og med være forbudt. Der er det ulovlig å drive kildejakt.

Hva er det da som gjør det legitimt å jakte på egne mediekolleger? Er det fordi kommentarene har gått ut over oss?, spør Stephansen.

Mina Ghabel Lunde i Dagsnytt 18 sammen med programleder Fredrik Solvang onsdag. Skjermdump fra NRK

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Dette er Solbergs første kunstutstilling. - Jeg ville ikke vært meg om jeg ikke utforsket andre måter å fortelle historier på.
Journalisten 29.09.2022
Nå er Gro Holm på plass i Moskva, men hun fikk ikke med seg alt utstyret.
Journalisten 29.09.2022
Vil ikke inn i kulturkrigen. Onsdag ble kulturavisen Tidens ånd lansert. Avisen skal tilby reportasjer, anmeldelser, nyheter, essays og artikler om kultur i inn- og utlandet. Det er Ida Wammer som skal være ansvarlig redaktør.
Journalisten 29.09.2022
Retten tok «vanskelig avgjørelse» om at samme begrensninger må gjelde for all presse i saken.
Journalisten 29.09.2022
Ragna Aarli mener dagens regelverk er utdatert. På oppdrag fra Justisdepartementet har jusprofessor Ragna Aarli utredet og foreslått en rekke endringer i dagens regler for innsyn i straffesaker.
Journalisten 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt