AddToAny

Gard anmeldte trussel: To uker senere kom beskjeden fra politiet om at saken var henlagt

HK-tillitsvalgt og lokalpolitiker Gard Nordberg ble truet i kommentarfeltet på Facebook etter å ha vunnet fram i en sak om søndagsåpne butikker. Politiet har allerede henlagt saken.
«Saken er henlagt på grunn av kapasitetsutfordringer da saken faller inn under saker som ikke blir prioritert» sto det i brevet Nordberg fikk fra Innlandet politidistrikt på fredag.

- Jeg tenker at det fortsatt er verdt å anmelde hver eneste gang, sier Nordberg i en sms til HK-Nytt.

Truet etter å ha kjempet mot søndagsåpen butikk

Nordberg er 1. vara til kommunestyret i Bamble kommune og representerer Arbeiderpartiet. Til daglig jobber han på Kiwi i Stathelle, er tillitsvalgt på jobben og nestleder i HK i Telemark.

Bakgrunnen for trusselen var at kommunestyret i Bamble i mai behandlet et spørsmål om kommunen skulle søke Statsforvalteren om at knutepunktet Rugtvedt skulle defineres som et «typisk turiststed» i sommermånedene. Formålet med en slik søknad var å gi dagligvarebutikken på stedet lov til å holde åpent på søndager. Nordberg talte imot dette på møtet og vant fram. Dermed var Nordberg med på å sørge for at det satt en stopper for at dagligvarebutikken på Rugtvedt får holde åpent på søndager.

NULLTOLERANSE: Slik så fb- trusselen mot Nordberg ut. Han mener at det er et viktig prinsipp å alltid anmelde trusler og hets.

Brian Cliff Olguin

Trusselen kom etter at en bekjent av Nordberg delte saken fra HK-Nytt på Facebook om at han hadde vunnet fram mot søndagsåpne butikker i Bamble.

«Han skulle jeg gjerne ha møtt bak ishallen», lød en av kommentarene under artikkelen. Nordberg spurte hva vedkommende mente og fikk til svar: «Du ønsker ikke å vite det».

Vil diskutere politiressurser fram mot høstens valg

Saken har altså ikke blitt henlagt på grunn av bevisets stilling eller «intet straffbart forhold», men på grunn av kapasitet. Nordberg synes likevel at det er verdt å anmelde slik at navnene og saken har blitt registrert hos politiet.

- Jeg er litt skuffa, siden jeg fikk beskjed hos politiet om at de skulle begynne å prioritere saker med netthets, sier han til Telemarksavisa.

Han mener det er viktig av prinsipp å anmelde og vise nulltoleranse for trusler og hets. Nordberg fikk også støtte fra politiet om at saken burde anmeldes.

- Hun på politistasjonen sa at jeg burde anmelde, forteller Nordberg.

Det at saken er henlagt på grunn av manglende ressurser er noe han ønsker å ta tak i som politiker.

- Dette er noe å jobbe med fram til høstens valg, kjenner jeg, sier Nordberg.

Image-text:

POLITIANMELDELSE: Nordberg fra da han var hos politiet og anmeldte trusselen.

Gard Nordberg

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

60-70 fagorganiserte deltok på støttemarkering for de streikende HK-medlemmene fredag.
HK-Nytt 09.07.2021
HK-medlemmene i Handshake Norway i Rygge gikk ut i streik tirsdag.
HK-Nytt 06.07.2021
Espen Berntsen er fagforeningslederen som var fagorganisert i hemmelighet.
HK-Nytt 30.06.2021
Therese Tysland Holth overlevde terroren på Utøya. Siden har hun bodd i London.
HK-Nytt 30.06.2021
Da Jorunn Henriksen kom på jobb dagen etter en krangel med sjefen sin, var PC-en og notatblokka hennes fjernet fra pulten.
HK-Nytt 30.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt