forsker, Universitetet i Agder
Monica Klungland Torstveit
forsker, Universitetet i Agder
Tonje Holte Stea
forsker, Universitetet i Agder
Elling Bere
forsker, Universitetet i Agder
Vi beveger oss for lite, noe som bidrar til å gjøre oss sykere. Myndighetene prøver derfor på å få oss til å bevege oss mer, noe som er svært fornuftig i hvert fall for helsa sin del. Men hva med miljøet?
Et høyere aktivitetsnivå betyr at vi bruker mer energi. For mange betyr det også at vi må spise mer mat. Ulike aktivitetsvaner kan gi like god helsegevinst, men ha ulik påvirkning på miljøet.
Bærekraftig kosthold har vi hørt mye om, men bærekraftig fysisk aktivitet har ikke blitt satt på agendaen. Før nå.
Globale miljø- og helseutfordringer
Vi forventer at verdens befolkning øker fra syv til nærmere ti milliarder innen år 2050, og vi antar at vi må fordoble matproduksjonen i samme tidsrom. Omtrent 35 prosent av dagens klimagassutslipp er knyttet til produksjon av mat. Parallelt med økt inntekt o