AddToAny

Full kontroll med maskinstyring

Full kontroll med maskinstyring
Jevnaker-entreprenøren Åsmund Pettersen & Sønn er en foregangsbedrift i bruk av maskinstyring. - Maskinførerne er blitt avhengig av dette utstyret. De vil helst ha en skjerm å se på når de skal grave, forteller oppmålingsansvarlig i selskapet, Pernille Pettersen.
Helt siden bedriften i 2009 tok sin første maskinstyring i bruk, har de vært overbevist om at dette er et hjelpemiddel man ikke kommer utenom.

Christian Bruun, som i dag er daglig leder og eneeier av entreprenørselskapet, mener at det ikke er noen veg utenom om man skal få effektiv drift ut av maskinene.

- Vi har vært ivrige til å ta ny teknologi i bruk. Det gjelder også maskinstyring. Vår erfaring er at det er et hjelpemiddel som gjør at vi gjør tingene riktig. Når vi slipper å stikke ut i felten, så reduserer vi mulighetene for å gjøre feil betraktelig. Vi stikker fortsatt ute i felt med rovere/målebøker. Målebøkene brukes til innmåling av vann- og avløpstraseer, grunnmur, og utstikking av grenser. Vi må følge kravene fra kommuner og Statens vegvesen ved innmåling av ulike arbeider, og være innenfor feilmarginene, sier han.Gå til mediet

Flere saker fra Våre Veger

Sotra Link leverte det beste tilbudet, og sikret seg den historisk store OPS-kontrakten på byggingen av det nye Sotrasambandet.
Våre Veger 29.09.2021
Kostnadssprekker og tvister har vært gjengangere i vegprosjekter de seneste årene. Det har ledet til at flere av de store offentlige byggherrene, som Statens vegvesen og fylkeskommunene, retter nytt fokus mot å få mest ut av ressursene - mest mulig veg for pengene.
Våre Veger 29.09.2021
De som bor der er veldig fornøyd.
Våre Veger 29.09.2021
- DEN OPPRINNELIGE fristen for åpningen var 1. oktober, men vår entreprenør BMO har stått på gjennom hele sommeren for å bli ferdige før fristen, og det har de klart.
Våre Veger 29.09.2021
DEN JAPANSKE GRAVEMASKINPRODUSENTEN Takeuchi, som har spesialisert seg på gravemaskiner opp til 14 tonn, introduserer et Engcon Readyalternativ for gravemaskinen TB295W.
Våre Veger 29.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt