AddToAny

-Fortsatt like sprek, 50 år til tross

-Fortsatt like sprek, 50 år til tross
For noen år siden bikket jeg 50 år. Jeg var tre år da Landslaget for kirkegårdskultur så dagens lys i 1966. Det begynner å merkes. Kanskje? Det knirker litt i fortøyningene. Det er noe med maskineriet som går litt tregere.
Jeg begynner å kjenne på noen «ondter» her og noen «ondter» der. Men, i det store og hele må jeg si meg fornøyd med den jeg er. Selv når jeg kjenner etter litt ekstra.Norsk forening for kirkegårdskultur brukte 50-årsmarkeringen til å endre navn til Norsk forening for gravplasskultur. Det har vært en fin prosess, og mange medlemmer uttalte i vinterens store medlems- og brukerundersøkelse, at det var på tide å endre navnet. Dermed har man tilpasset foreningen til å møte nye 50 år. Jeg har ikke gått så langt som til å skifte mitt navn.Jeg er glad for at kulturbegrepet fortsatt er en bærende del av navnet. Dette uttrykket sier noe om foreningen. Det sier noe om vårt søkelys, selv om «hvermansen» kanskje ikke tenker på ordet «kultur» når han står på kanten av graven for å ta farvel med et kjært familiemedlem. Mange tenker faktisk ikke i det hele tatt på forvaltning av gravplassen som en viktig del av et harmonisk samfunn. Derfor har den enkelte forvaltning en viktig jobb å gjøre for å synliggjøre behovene for forsvarlige økonomiske rammer.Her kan Gravplassforeningen spille en stor rolle. Å bevisstgjøre og rette søkelyset på forvaltningenes oppgaver nå og i fremtiden.Foreningen treffer veldig godt med sitt kursprogram og sine aktiviteter. Dette er og blir medlemmenes arena for utvikling innen fagfeltet. Vårt fagblad er en ypperlig ressurs, men det når primært ut til våre medlemmer.Mye skjer i sosiale medier. Kanskje er det på tide å ta skrittet fullt ut dit de fleste er i dag? Som Facebook, Instagram, Snapchat. Slik kan en moderne 50-åring nå nye potensielle medlemmer.

Det har jeg gjort.
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Gravplassen

Under Kirkegårdskonferencen 2020 i Danmark, fortalte forsker ved Aarhus Universitet, Marie Vejrup Nielsen, om forskningsprosjektet som kartla gravplassarbeidernes jobb.
Gravplassen 28.06.2020
I 2021 skulle det arrangeres nordisk kongress i Finland. På grunn av den uforutsigbare situasjonen når det gjelder korona-viruset, har man valgt å utsette gjennomføringen av kongressen til 2022.
Gravplassen 28.06.2020
SKU er modellert etter det svenske godkjenningsorganet, Samrådsgruppen Begravningsbranschen - Träindustrin, forkortet til SBT, som ble stiftet allerede i 1988.
Gravplassen 28.06.2020
Trenger du inspirasjon til årets beplantning? Det kan du finne på våre nettsider, gravplassen.no. På Sola kirkegård i Rogaland, har de tatt grep og byttet ut sommerblomstene med stauder.
Gravplassen 28.06.2020
Det går kjapt å fotografere gravplassen fra lufta med droner. Men for at digitalt kart skal stemme overens med faktisk terreng, må gravplassmyndighetene kvalitetssikre at eksisterende graver plasseres korrekt.
Gravplassen 28.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt