AddToAny

Fortellinger om trang økonomi og vanvittige arbeidsmengder er vanskelige å stå fram med

Jeg er blant dem som kaster meg ut i debatter med liv og lyst, og jeg har diskutert med folk som har et annet syn enn meg både på rovdyr og hva god dyrevelferd innebærer.
Der er det som kjent noen ytterpunkter som fører en rimelig usaklig tone, det vet alle som går inn i debattene.

Mange debatter: Jeg liker best en god debatt der argumentene blir lest og forstått av motstanderen, kanskje flytter ståsteder seg litt underveis. Internt i landbruket har vi mange debatter. Jeg diskuterer både med andre medlemmer i Bondelaget, folk som er medlemmer andre steder eller står utenfor. Meninger brynes både i fysiske møter og via tastatur og nett.

Noen ganger får jeg og mine meningsfeller gjennomslag for en sak, andre ganger ikke - slike avklaringer skjer ved avstemninger i årsmøter. Eller som politiske gjennomslag. Greit nok. På nettet er det vanskeligere å avgjøre hvem som har flertallet bak seg. Man kan høste mange tomler opp, og det er jo et tegn. Men hvem trykker på tommelen? Og hvem er de som byr på et latterfjes når du har gjort rede for synet ditt?

Vanskelig å stå fram: Fortellinger om trang økonomi og vanvittige arbeidsmengder er vanskelige å stå fram med. Noe av det nettgruppa #bondeopprør21 bidro med, var at flere turte å åpne opp om hvor tøff hverdagen er. Det var veldig viktige bidrag for å få en god virkelighetsforståelse fram mot jordbruksoppgjøret i 2021 - det vil si: Brudde

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Solveig Utvik, Vestvågøy Den siste tids dyretragedier ryster oss alle. Dette handler ikke om onde og sløve bønder, men om bønder som er i dyp krise. Hvordan skal vi unngå slik tragedier i fremtiden?
Bondebladet 03.02.2023
I den prima omtalen av folk si tru på forskingsresultat i Bondebladet 26. januar vert nemnt skepsis til resultata på grunn av økonomisk støtte frå - og økonomiske bindingar til industri som heilt eller delvis har finansiert forskinga.
Bondebladet 02.02.2023
Høye strømpriser, og utsikter til at strømstøtten vil forsvinne til sommeren, får mange bønder på Jæren til å se etter løsninger for å bli nesten selvforsynt med strøm.
Bondebladet 02.02.2023
En hund skjøt og drepte en mann i delstaten Kansas i helgen, opplyser amerikansk politi.
Bondebladet 02.02.2023
Hvis Ola Tronsmoen mener at det å bli hatet, fryktet, misforstått, løyet om, forfulgt, jaktet på, skutt etter, drept, sparket og spyttet på, tjuvjaktet på, utsatt for faunakriminalitet og gravd ned bare fordi man må være den man er,
Bondebladet 02.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt