AddToAny

Forsmak på EN REVOLUSJON

Forsmak på EN REVOLUSJON
Kunstig intelligens, roboter og 3D-printing åpner opp for en hel verden av nye muligheter innen baker- og konditorfaget. Men behovet for dyktige fagfolk vil ikke forsvinne av den grunn.
Det er ordene COOL AS HELL. innovasjonsdirektør i IBM Norge, Thomas Anglero, bruker for å beskrive de fremtidige mulighetene som kunstig intelligens kan tilføre baker- og konditorbransjen. Han forteller at IBM har utviklet en programvare som kan lese og forstå nærmere 800 millioner sider med informasjon i løpet av ett sekund. Systemet kan analysere, se sammenhenger, trekke konklusjoner, lage hypoteser og komme med forslag til løsninger.
- Watson er et kognitivt system, som både forstår, vurderer og lærer mer som et menneske enn en maskin. Vi beskriver derfor denne programvaren som «økt intelligens», heller enn «kunstig intelligens». Watson kan brukes som en hjelper eller rådgiver i nesten alle bransjer og industrier, sier Anglero.
Inspirerte til mer lek
Da Watson for noen år siden ble teamet opp med kokkene ved New York Culinary Institute, resulterte det blant annet i flere h
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt