AddToAny

Forskere oppdager flere asteroider. Bør vi bekymre oss?

Solens sterke stråler har gjort det vanskelig å se de nyoppdagede asteroidene. Forskere diskuterer nå hvor stor risikoen for kollisjoner er.
Hvis du ser opp mot solen om dagen og prøver å få øye på andre stjerner, er det vanskelig. Lyset fra solstråler er rett og slett for skarpt.

Det samme gjelder asteroider som er tett på solen. Det er vanskelig å få øye på dem. Derfor foregår studier av asteroider om natten. Og de fleste teleskoper som blir brukt til å finne asteroidene, kan bare observere asteroider som ligger utenfor jordens bane.

Men i en ny kartlegging som er publisert i tidsskriftet Science, har astronomer sett på bilder fra teleskoper som vender blikket innover, trosset solstråler og brukt tussmørket til å lete etter jordnære objekter som ligger innenfor jordens bane.

De har nå identifisert mange asteroider med bane nærmere solen enn jorden - også den første asteroiden med en bane innenfor planeten Venus og en asteroide med den kortest kjente omløpsperioden rundt solen. Asteroider så tett på solen, er vanskelige å oppdage fordi de ofte er skjult av solstråler.

Danske forskere er begeistret for de

Les mer

Flere saker fra forskning.no

PODCAST: Storbritannias ferske statsminister er i trøbbel etter litt over tre uker i statsministerstolen.
forskning.no 03.10.2022
KRONIKK: Det er grundig dokumentert i en lang rekke undersøkelser at jo mer skjønnsmessig vurderinger er, desto vanskeligere er det å oppnå troverdige vurderinger av prestasjoner og ferdigheter.
forskning.no 03.10.2022
POPULÆRVITENSKAP: Vil nyttårstalene på NRK I 2040 holdes av Kronprins Håkon og en demokratisk valgt statsminister, eller av en diktator?
forskning.no 03.10.2022
Vinneren av årets nobelpris i medisin er professor Svante Pääbo.
forskning.no 03.10.2022
Å vite hvor et skip er, hvor det kommer fra og hva det frakter, er viktig. Forskere tar nå i bruk satellitter for å gjøre denne detektivjobben.
forskning.no 03.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt