AddToAny

Forebygging av periodontitt

Forebygging av periodontitt
Det er kun i Skandinavia amalgam er forbudt, mens det fortsatt benyttes i resten av verden. Under årets World Dental Federations (FDI) kongress i Polen skal fjerning eller utfasing av kvikksølv diskuteres.
Et forbud mot kvikksølv bør være et viktig tema for de aller fleste land, ikke minst i tannhelsesammenheng. Kvikksølvholdig amalgam er antakeligvis fremdeles et av verdens mest brukte tannfyllingsmaterialer, og det er bare i Norge, Sverige og Danmark det er forbudt.Norsk ledelse

FDI spiller en viktig rolle i informasjonen og diskusjonen rundt dette temaet. Her er FDIs vitenskapskomité (Science Committee) drivkraften, og komiteen er ledet av den norske tannlegen Harry-Sam Selikowitz.- Hva er vitenskapskomiteens viktigste oppgaver i tiden fremover?

- Det er å videreformidle kunnskap til FDI sentralt og til de nasjonale tannlegeforeningene. Komiteen har sju medlemmer som kommer fra hele verden: I tillegg til meg selv har vi en nestleder fra England, de andre medlemmene kommer fra Frankrike, USA, Tyskland, Japan og Costa Rica. I tillegg er det representanter fra The International Association for Dental Research (IADR), fra International Organization for Standardization (ISO) og fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Vi har en jevn og hyppig møtevirksomhet og et godt sekretariat som støtte i Genève, sier Harry-Sam Selikowitz.Science Committee er en av fem komiteer i FDI. De andre er: Dental Practice Committee, Education Committee, Membership Liaison and Support Committee og Public Health Committee.Globalt periodontittprosjekt

Vitenskapskomiteen har mange løpende prosjekter, men et av de to største er ifølge Selikowitz et globalt periodontittprosjekt, som er i startfasen. Her er det et såkalt task team som skal styre prosjektet, og hvor alle lederne av komiteene og presidenten i FDI er medlemmer.

- Vitenskapskomiteen har som sin første oppgave å lage en litteraturstud

Flere saker fra Tannhelsesektretæren

Sommeren er allerede godt i gang, og for første gang på to år har det vært mulig å planlegge litt. Det kan være en etterlengtet ferietur for å se familie og venner, eller til sol og varme i sydligere strøk.
Det er en stor ære å bli valgt til leder for Norges beste arbeidstakerorganisasjon, men jeg er også bevisst mitt ansvar når jeg nå trer inn i vervet. Jeg ser fram til et tett og nært samarbeid med nestleder, generalsekretær, hovedstyret, tillitsvalgte og ansatte.
1. januar skal koronatiltakene avvikles, men krisen er ikke over for 60 000 langtidsledige og 20 000 permitterte. - Den viktigste oppgaven nå er å sørge for at de kommer seg i jobb. Vi er samtidig fornøyde med at regjeringen foreslår en varig styrking av NAV på 175 millioner kroner, sier YS-leder Erik Kollerud.
Merete Kjeldsberg er ansatt som ny rådgiver på Parats regionkontor i Trondheim. Hun starter 1. februar 2022. Hun kommer fra bedriften Autronica Fire and Security.
Pandemien snudde opp ned på arbeidsliv, hverdagsliv og fritid. Plutselig kunne vi ikke møte hverandre på fysiske kurs og konferanser, og alt måtte bli digitalt.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt