Kjøkkenskriveren
04.05.2021
Tross dystre spådommer, har en negativ trend snudd midt i en pandemi. Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at flere unge søker seg til restaurant- og matfag på videregående skole.
Etter ti år med laber interesse og synkende søkertall til Restaurantog matfag, er det flere 10. klassinger som i år velger denne retningen. Totalt har 4191 søkt seg til programområdet. Det inkluderer både vg1, vg2 og læreplass. Det er 77 flere enn i fjor. Også søkertallene til vg1 viser en forsiktig økning. Her er det fylkene Rogaland og Trøndelag som topper statistikken. Dette viser en oversikt fra Utdanningsdirektoratet.
- Det er gledelig at den negative trenden snur. At det skjer akkurat i år, viser at norsk ungdom ikke lar seg skremme av det kritiske øyeblikksbildet, men evner å se frem i tid, sier Henrik Hamborg, NHO Reiselivs politiske rådgiver for utdanning og kompetanse til NTB.
TRODDE IKKE TALLENE STEMTE
I Trøndelag var det 55 flere søkere til restaurant- og matfag vg1 i år. Totalt har 474 trønderungdommer søkt seg til skole- og læreplass for kommende skoleår. I 2020 var det tilsvarende tallet 404.
Strinda videregående skole i Trondheim er en av skolene som kan vise til en god økning i sø
Gå til mediet- Det er gledelig at den negative trenden snur. At det skjer akkurat i år, viser at norsk ungdom ikke lar seg skremme av det kritiske øyeblikksbildet, men evner å se frem i tid, sier Henrik Hamborg, NHO Reiselivs politiske rådgiver for utdanning og kompetanse til NTB.
TRODDE IKKE TALLENE STEMTE
I Trøndelag var det 55 flere søkere til restaurant- og matfag vg1 i år. Totalt har 474 trønderungdommer søkt seg til skole- og læreplass for kommende skoleår. I 2020 var det tilsvarende tallet 404.
Strinda videregående skole i Trondheim er en av skolene som kan vise til en god økning i sø