AddToAny

Fengselskjøkken på slankekur

Det blir slutt på Svein Hellebergshaugens hjemmelagde kjøttkaker i Ila fengsel, når kriminalomsorgen må spare penger.
Ila fengsel- og forvaringsanstalt: Verksbetjent Hellebergshaugen (62) står midt i steikeosen, side om side med en innsatt, og vender de tjukke kjøttkakene i rikelig med putrende smør. De skal steke 500 stykker og er godt over halvveis.
Hver dag, hele året, får 120 domfelte ved Ila fengsel- og forvaringsanstalt servert middag laget samme dag. I dag står Sveins kjøttkaker, kålstuing og poteter på menyen. I morgen serveres makrell og rabarbrasuppe med grønnsaker fra hagen til verksbetjentens kollega.
- Maten betyr mye for innsatte på lange dommer. Noen av de domfelte slipper aldri ut av fengsel, sier han.
Men nå blir det trolig slutt på hjemmelaget middag og økologisk rabarbra. Kriminalomsorgen må effektivisere, og kjøkkendriften i landets største forvaringsfengsel må kuttes til beinet.

Bare en stilling. - Det er kostnadskrevende å drive kjøkken på alle enhetene våre. Å endre varmmatproduksjonen er primært et tiltak for å spare penger, sier Stig Storvik, konstituert direktør i region øst, på telefon fra hovedkontoret i Lillestrøm.
Storvik har satt i gang to arbeidsgrupper som ser på hvordan matproduksjonen i Oslo, Akershus og Østfold kan bli billigere.
Regionen legger opp til at Romerike fengsel, Ullersmo avdeling skal produsere vakuumpakket mat til Ila, Bredtveit og Oslo fengsel. I Østfold skal Halden fengsel sørge for posemat til innsatte i Indre Østfold fengsel.
- Det er estimert med at en kan spare femseks millioner kroner p
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NFF-magasinet

Ullersmo-ansatte har meldt inn like mange vold- og trusselavvik i år som for hele fjoråret. - Da vi var landsfengsel, satt folk lenge. Terskelen for å gå til angrep på ansatte var høy. Sånn er de ikke lenger, sier Dag Anfindsen.
NFF-magasinet 09.10.2019
«Uholdbart!!! Går ikke an å servere vakuumpakket mat! Maten, spesielt middagen er et av de store høydepunktene i et fengsel! Det blir det absolutt ikke om det skal serveres «plastmat»!
NFF-magasinet 09.10.2019
I romanen «Slåttekar fra himmelen», boka som starter Edvard Hoems slektskrønike om hans egen families utvandring til den amerikanske og canadiske
NFF-magasinet 09.10.2019
® Jan-Erik Fjell bli bare bedre og bedre, og årets Anton Brekke-krim er gjennomført, spennende og med et komplisert og kløktig plott.
NFF-magasinet 09.10.2019
Øvelser er en del av jobben. Det er obligatorisk for alle i kriminalomsorgen som skal arbeide med innsatte og domfelte. Iblant skjer det at ansatte som øver blir skadet.
NFF-magasinet 09.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt