NFF-magasinet
01.09.2019
Det blir slutt på Svein Hellebergshaugens hjemmelagde kjøttkaker i Ila fengsel, når kriminalomsorgen må spare penger.
Ila fengsel- og forvaringsanstalt: Verksbetjent Hellebergshaugen (62) står midt i steikeosen, side om side med en innsatt, og vender de tjukke kjøttkakene i rikelig med putrende smør. De skal steke 500 stykker og er godt over halvveis.
Hver dag, hele året, får 120 domfelte ved Ila fengsel- og forvaringsanstalt servert middag laget samme dag. I dag står Sveins kjøttkaker, kålstuing og poteter på menyen. I morgen serveres makrell og rabarbrasuppe med grønnsaker fra hagen til verksbetjentens kollega.
- Maten betyr mye for innsatte på lange dommer. Noen av de domfelte slipper aldri ut av fengsel, sier han.
Men nå blir det trolig slutt på hjemmelaget middag og økologisk rabarbra. Kriminalomsorgen må effektivisere, og kjøkkendriften i landets største forvaringsfengsel må kuttes til beinet.
Bare en stilling. - Det er kostnadskrevende å drive kjøkken på alle enhetene våre. Å endre varmmatproduksjonen er primært et tiltak for å spare penger, sier Stig Storvik, konstituert direktør i region øst, på telefon fra hovedkontoret i Lillestrøm.
Storvik har satt i gang to arbeidsgrupper som ser på hvordan matproduksjonen i Oslo, Akershus og Østfold kan bli billigere.
Regionen legger opp til at Romerike fengsel, Ullersmo avdeling skal produsere vakuumpakket mat til Ila, Bredtveit og Oslo fengsel. I Østfold skal Halden fengsel sørge for posemat til innsatte i Indre Østfold fengsel.
- Det er estimert med at en kan spare femseks millioner kroner p
Les opprinnelig artikkelHver dag, hele året, får 120 domfelte ved Ila fengsel- og forvaringsanstalt servert middag laget samme dag. I dag står Sveins kjøttkaker, kålstuing og poteter på menyen. I morgen serveres makrell og rabarbrasuppe med grønnsaker fra hagen til verksbetjentens kollega.
- Maten betyr mye for innsatte på lange dommer. Noen av de domfelte slipper aldri ut av fengsel, sier han.
Men nå blir det trolig slutt på hjemmelaget middag og økologisk rabarbra. Kriminalomsorgen må effektivisere, og kjøkkendriften i landets største forvaringsfengsel må kuttes til beinet.
Bare en stilling. - Det er kostnadskrevende å drive kjøkken på alle enhetene våre. Å endre varmmatproduksjonen er primært et tiltak for å spare penger, sier Stig Storvik, konstituert direktør i region øst, på telefon fra hovedkontoret i Lillestrøm.
Storvik har satt i gang to arbeidsgrupper som ser på hvordan matproduksjonen i Oslo, Akershus og Østfold kan bli billigere.
Regionen legger opp til at Romerike fengsel, Ullersmo avdeling skal produsere vakuumpakket mat til Ila, Bredtveit og Oslo fengsel. I Østfold skal Halden fengsel sørge for posemat til innsatte i Indre Østfold fengsel.
- Det er estimert med at en kan spare femseks millioner kroner p