AddToAny

Felles lastbærerselskap under etablering

Felles lastbærerselskap under etablering
OSLO Krokas AS (faktisk inspirert av Nokas) blir navnet på et nytt selskap under etablering, eid av Nortura og KLF i fellesskap, for å håndtere bransjens 280 000 lastbærere - fortrinnsvis kroker og bisonpaller.
Verdien av alle disse lastbærerne er estimert til rundt 312 millioner kroner. Da er ikke verdien på de såkalte «Big boxene» medregnet. I løpet av de neste ukene skal styrene i KLF og Nortura bestemme seg for om denne etableringen skal skje.
LEIES UT
Prinsippet blir, når det nye selskapet er operativt til høsten eller ved årsskiftet, at Krokas AS kjøper opp alle lastebærere som i dag er i omløp i norske kjøtt- og fjørfebedrifter. Så blir disse lastebærerne leid ut til bedriftene til en pris som speiler kostnadene i forbindelse med etableringen og driften av Krokas AS.
Nortura og KLF, som hver seg vil eie 50 prosent av aksjene i selskapet, skyter inn rundt 33 millioner hver i egenkapital.

ENDRET ROLLE
Adm. direktør i KLF, Bjørn-Ole Juul-Hansen, er glad for at etableringen nå synes å komme
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

O S LO Knappe tre år etter at Oslo-bedriften Åkeberg Skoglunn etablerte fjørfe-selskapet Avempro, har selskapet nå valgt å avhende dette selskapet. Kjøperen, Dorf Holding, skal imidlertid fortsette samarbeidet med Åkeberg på fjørfe-området.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Yrkesskadeforsikringsloven sikrer at arbeidstakere som blir syke eller skadet på grunn av hendelser i arbeidsforholdet får erstatning.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Noen der ute som trodde at løvbiffen var på vei ut og ikke lenger appellerer til den jevne forbruker? Neida, dette til tider litt «utskjelte» kjøttproduktet lever i beste velgående.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Både Troms-bedriften Aron Mat og Oslo-bedriften Metervare ble nylig tildelt spesialitets-merke i forbindelse med Matstreif 2024 i Oslo.
Kjøttbransjen 26.09.2024
I oktober i fjor trådte nytt EU-regelverk for tilsetning av nitritt og nitrat til næringsmidler i kraft. Formålet med det nye regelverket er å minimere risikoen for dannelse av mulig kreftfremkallende stoffer og samtidig opprettholde effektene av nitritter og nitrater mot bakterievekst i matvarene.
Kjøttbransjen 26.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt