AddToAny

Familien Folkehjelp

Heidi Andersson har brukt de siste tre årene på å integrere flyktninger i Malm. Og hun har god hjelp - av hele familien.
I Malm nord i Trøndelag bor det rundt 1300 mennesker i kommunekjernen. Hit kom det 135 flyktninger i 2015. Eller tilflyttere, som familien Andersson foretrekker å kalle dem. De fleste er kurdere eller eritreere.
I kveld er noen av dem samlet i amfiet på skolen. Her er det møte hver onsdag. I amfiet er det god plass, og like innenfor ligger skolens gymsal. Barna kommer hoppende og løpende inn døra. De klemmer Heidi, som trekker ei jente i fletta og skryter av buksedrakta til venninnen. En gutt i fotballtrøye løftes høyt opp i lufta av Walfred - Heidis mann.
Snart skal Mia Linnea Andersson, barnebarnet til Heidi og Walfred, ta med seg ungene inn i gymsalen. Hun har all-idrett for barna disse onsdagskveldene.
- Det at vi har tilgang til gymsalen er flott for ungene, sier Heidi.

FIRE FAMILIEMEDLEMMER I STYRET. Styret i Norsk Folkehjelp i Malm består av Heidi og Walfred Andersson, deres datter Rakel Elise Andersson, barnebarnet Mia Linnea og Irene Jansson, som ikke tilhører familien. Walfred er leder i styret.
Heidis 87 år gamle far, Modulf Gulling, er også med på onsdagstreffene. Han ankommer litt senere enn resten av familien, i en rød cabriolet sportsbil.
- Han er selvfølgelig også medlem av Folkehjelpa, noe annet hadde tatt seg ut, bryter Walfred inn.
Da Malms innbyggertall økte med ti prosent i 2015, b
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Det idylliske lokalsamfunnet Xolobeni ligger i Wild Coastregionen på den sørafrikanske østkysten. Nå trues det av planene om å etablere det som kan bli den største åpne titangruven i Afrika.
Appell 23.05.2019
Younes Alshekho (25) kom til Norge som flyktning fra Syria i 2015. Han kom i kontakt med Norsk Folkehjelp mens han bodde på asylmottak i Mandal, og er i dag et aktivt medlem i Solidaritetsungdommen i Bergen.
Appell 23.05.2019
I helga 5.-7. april var 270 medlemmer fra Norsk Folkehjelp samlet til Fagkonferanse Sanitet på Gardermoen. Alt var lagt til rette for noen fullspekkede dager i ekte frivillighetsånd.
Appell 23.05.2019
Det er i fjellet Leif Johan Monsøy (35) føler seg mest hjemme. Han hadde aldri sett for seg at et cruiseskip i nød i stormfull sjø skulle bli hans første oppdrag.
Appell 23.05.2019
John Ingebrigtsen (44) jobber som yrkesdykkerinstruktør, driver egen karateklubb og er far og stefar til seks. Det stopper ham ikke fra å være et svært aktivt medlem i søk- og redningsgruppa i Norsk Folkehjelp Bergen.
Appell 23.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt